Реклама / Ads
6| 5184 |29.08.2023 АКТУАЛНО

Фиктивни членове, компрометирани организации: Ще се разпадне ли “Зелено движение” преди местния вот?

.
Скандал тресе “Зелено движение”, което е част от “Демократична България”. Обвинения във фиктивни членове и компрометирани регионални структури заплашват или от разделение, или от директно закриване на организацията в навечерието на местния вот.
 

Преди дни Борислав Сандов, бивш министър на екологията в кабинета на Кирил Петков, заяви пред БНР, че една от партиите в управляващото мнозинство - именно “Зелено движение” на практика е “превзета” от фиктивни членове - невалидни пълномощни дават възможност на малка група партийци да влияят върху вътрешните избори в партията. Данните са от доклад от специална анкетна комисия. 

 

Още през декември миналата година избухна скандал между двете основни конфликтни крила в партията - Борислав Сандов и Владислав Панев. Тогава имаше опит да бъде избрано ново ръководство, но той се провали заради съмнения за манипулация на резултатите. Самият Сандов се оплака, че група хора, “без сериозна публична известност превземат” местните организации и “изсмукват от тях пълномощни на делегати, които не присъстват на събранието и ги разпределят към други. Тежестта е около 30-35% на Общото събрание, което може да надделее в голяма степен при избора на определени хора. 

 

Именно това потвърждава и доклада на анкетната комисия.

 

Неотдавна Тома Белев, който е част от “Зелено движение”, обяви, че през октомври, точно в навечерието на местните избори, предстои да бъде свикано Национално събрание, на което да с обяви разделението на формацията на две. Предложението за включването на точката в дневния ред на събранието през октомври е било прието, включително от лицата, които са посочени като участници в схемата за овладяване на органите на партията. 

 

Вчера обаче Тома Белев обяви, че след дискусия е било установено, че никой от Националния съвет на партията не застава зад идеята за закриване или разделение и тази точка няма да се разглежда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 18290 |27.08.2023 АКФ: Кандидат-изпълнителите на проекта “Турски поток” тайно са се договаряли в офиса на банката на Цветелина Бориславова . 32| 17643 |25.08.2023 Ново главоболие за прокуратурата: Как да „изпере“ Борисов от снимка с видни комунисти? . 8| 16011 |24.08.2023 Не гилдия, а мърша . 6| 4783 |23.08.2023 КПКОНПИ усърдно прикрива решенията за стартиране на производство за отнемане на незаконно придобито имущество! Защо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads