Реклама / Ads
14| 8763 |23.12.2014 АКТУАЛНО

Фрог око: Софиянци и "столичани вповече" изтрещяха в чудовищен трафик

.
Както обикновено, и тази година София изпуши и се пропука по шевовете от чудовищен трафик в предпразничните дни. Автентичните столичани, столичаните вповече и гостите на София прекараха в колите си или пък в градския транспорт часове наред, проклинайки зверските задръствания, блокирали ги по кръстовища и дълги колони.
 
Предколедното пазаруване отново се превърна в истерия в София, а това допълнително усложни ситуацията. Хубавото време накара мнозина да извадят колите си, а софийските улици се оказаха тесни за потока от автомобили и градски транспорт. В бълващата бензин автомобилна река се вляха и гостите на столицата, които също атакуваха молове и магазини. Корпоративните предколедни партита пък превърнаха таксиметровия превоз в най-търсеният във вечерните часове. Т.нар. "бакшиши" не скриха задоволството си от постъпленията, но признаха, че такива дни са по-скоро изключения.

Репортер на Фрогнюз проследи трафика през последните два дни и установи, че в пиковите часове излизането и влизането в някои столични квартали е мисия невъзможна под 45 мин. Едно от най-"затапените" места на столицата се оказа квартал "Хиподрума", откъдето и бездруго изходите се броят на пръсти и обричат живеещите там на сложни обходи или безконечни опашки и чакане да се влеят в автомобилното движение по бул. "България".

Само от Централната автогара днес ще отпътуват 30 000 души. В следващите дни бройката ще достигне до 50 000. Изходите на София в момента вече не са блокирани от напускащи автомобили на запразняващи семейства. Колони има на Владая, но по Цариградско шосе дори е по-спокойно отколкото в обикновен делничен ден. Вълната е по посока на КПП-тата. Очевидно мнозина са предпочели да се изнесат в по-ранните часове, когато в града беше ад.

Повечето почиващи заявиха, че ще се върнат чак за първия работен ден през Новата година, защото са слели почивките. А най-старите софиянци пък се оказа, че тръпнат в очакване столицата да се поизпразни, за да се разходят на спокойствие из празнично осветения център, отдъхващ си от тълпите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5907 |23.12.2014 Фрог видя: Вместо коледни аромати смрад на гарата в София . 8| 6405 |22.12.2014 Политолог пред Фрог: Наложиха ни полупрезидентски режим; имаше приватизация на институции . 4| 5689 |18.12.2014 Шефът на БДЖ пред Фрог: След 1 г. да се намали субсидията, иначе няма пари за заплати . 5| 5297 |18.12.2014 Ципов пред Фрог: Трудно ще възстановим ГДБОП заради разликата в заплатите на ДАНС и МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads