Реклама / Ads
7| 6746 |16.01.2009 АКТУАЛНО

Грешницата Кейт навърши 35

.
На 15 септември 2005 г. лондонският вестник “Дейли Мирър” публикува на първата си страница снимка, показваща Кейт Мос, дрогираща се с кокаин.
 

Кейт Мос е едно от най-провокативните лица на световната модна сцена. Често попада на първите страници на жълтите вестници с пристрастеността си към наркотиците и постоянните скандали, но едновременно с това заема 22 място в класацията на сп. “FHM” за стоте най-сексапилни жени за 1995г., осмо място в класацията на сп. “Максим” за петдесетте най-сексапилни жени за 1999 г.,  осмо място в класацията “25-те най-сексапилни жени на 2004 г.”, през юли 2007 г. списание “Форбс” я класира на второ място в класацията за най-богати супермодели със спечелени $9 млн. за изминалата година. Пак според сп. “Форбс” днес Кейт Мос печели повече, в сравнение с доходите й отпреди кокаиновия скандал, а в юбилейния си 150-ти брой мъжкото списание “Арена” я обявява за най-сексапилната жена, с други думи модната икона извлича максимална облага от всичко без значение – добро или лошо.

Тя е родена на 16 януари 1974 г. в Лондон. Майка й е мениджър на бутик, а баща й работи като чиновник. Те освен Кейт имат още една дъщеря и двама сина,но се развеждат, когато тя е на 13 г. Една година по-късно Сара Дукас (основател на “Сторм Модел Мениджмънт”) я забелязва на летище “Кенеди” в Ню Йорк. Следва черно-бяла фотосесия за списание “The Face”, наречена “Третото лято на любовта”, която поставя началото на бляскавата кариера на Кейт Мос.

Голото тяло на скандалния модел провокира дори реакцията на Бил Клинтън, през 1993 г. в реклама на “Келвин Клайн”. Клинтън който е президент на САЩ по това време се възмущава от растящата тенденция за т.нар. “хероинов шик”. Но дори и това не може да я свали от върха и да е предпочитано лице на най- популярните марки - “Гучи”, “Долче и Габана”, “Версаче”, “Роберто Кавали”, “Шанел”, “Диор”, “Ив Сен Лоран”, “Бърбъри”. Тя се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”, а сп. “W” я обявява за своя муза, всепризнатият майстор на обектива Марио Тестино също обявява Кейт за своя любимка.

kate_moss_7.jpg

На 15 септември 2005 г. лондонският вестник “Дейли Мирър” публикува на първата си страница снимка, показваща Кейт Мос, която употребява кокаин в звукозаписно студио, по време на записи на групата на Пийт Дохърти. За кратко време, почти всички марки, на които Мос е рекламно лице прекратяват договорите си с нея, а Кейт направи публично извинение: “Поемам пълна отговорност за постъпките си. Бих искала да се извиня на всички, които съм огорчила с моето поведение. То се отрази зле на моето семейство, на приятелите ми, на моите бизнес-партньори”. Но„Диор” не прекратява  договора с нея и  много звезди сред, които Наоми Кембъл, Хелена Кристенсен, Катрин Деньов, Джони Деп и оказват забележителна подкрепа, както и изключителния жест на дизайнерът Алекзандър Маккуин – в края на свое ревю той излиза на сцената с тенска, на която пише “Обичаме те, Кейт!”. "Ню Йорк таймс" обаче посочва и други подобни примери от света на модата:

Световноизвестен фотограф черпи вдъхновение от всекиднeвни дози висококачествена марихуана, от която си свива тлъсти цигари. Дизайнери плащат заплати на свои "музи" с връзки сред наркоразпространителите. Зад кулисите на дефилетата модели смъркат дискретно кокаин от "куршуми", маскирани като червило, и владеят блестящо професионалния жаргон, според който "Do I smell Chanel?" ("Шанел" ли надушвам?") означава "Got coke?" ("Да ти се намира кока?").

kate_moss_8.jpg

и сочи като пример дизайнерката Донатела Версаче, която на50 призна пред "Вог", че е употребявала наркотици в продължение на последните 18 години.Но списъка с модни диктатори зависими от опиати не се изчерпва с нея, а е доста дълъг, Калвин Клайн, Марк Джейкъбс създател на марката „Луи Витон” са сред тези, от тях които открито говорят за борбата срещу пороците си. Кейт Мос постъпва в клиника за нарокмани и дванадесет месеца след кокаиновия скандал прави грандгиозно завръщане на голямата сцена с 18 нови договора със световни гиганти сред които “Римел”, “Върджин Мобайл”, “Диор”, “Луи Вюитон”, “Роберто Кавали”, “Стела Маккартни”, “Булгари”, “Шанел”, “Никон”, “Версаче”, “Келвин Клайн джийнс” и др. Срещу хонорар от £3 млн. в сътрудничество с Кейти Ингланд тя прави и първата си колекция за “Топ шоп”. Днес Кейт има 6 годишна дъщеря –Лайла- Грейс от актьора Джеферсън Хак, продължава да работи с пълна пара, а освен това е и щастливо влюбена в гаджето си Джейми Хинс, от когото е бременна.

kate_moss__1.jpg kate_moss_9.jpg kate_moss__d.jpg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 15883 |17.01.2009 Чаша кафе по 100 евро - вече и в Бургас . 14| 10344 |15.01.2009 Отиде си големият актьор Димитър Манчев . 3| 5198 |15.01.2009 Учителската заплата в Слънчев бряг стигна 1000 лв. . 0| 5120 |15.01.2009 Второ издание на наградата на ЕП за журналистика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads