Реклама / Ads
6| 6091 |06.11.2014 АКТУАЛНО

Румен Гечев пред Фрог: Близнашки иска да узаконим харчовете му

.
Румен Гечев
Фискалният резерв е 8 млрд. и 800 милиона лв., който покрива всякакви харчове на държавата в това число и плащането през януари на външния дълг. Попитах Близнашки защо са намалили разходите по пера, които са утвърдени в бюджет 2014, а в същото време са финансирали разходи на министерства, които не са заложени в бюджета. Той не ми отговори на този въпрос. Защо от едната страна намаляват, а от другата старана – дават?!, коментира пред Фрог нюз икономистът от от БСП Румен Гечев.
 

Метрото е важно. Но няма как то да се появи в понеделник сутринта като проблем за финансиране! Това е абсурдно! След това ще се финансира спортна зала в Пловдив. От трибуната казах, че това са харчове точно преди изборите. Допълнителни средства отпускат на телевизията, на СЕМ. Какво им е спешното на тях?! Защо ги финансират през септември? Да не би да са свършили парите през средата на годината? Това е абсурдно! Нарушили са законът за бюджета. Искат като гласуваме актуализацията за бюджета, да узаконим техни харчове, които ги няма в закона със задна дата. Нашите експерти считат, че те са нарушили закона за бюджета 2014 година и ще трябва да дават обяснения, посочи Гечев.

 

В едно министерство намаляват с 5 млн. по един показател, а качват по друг, за да могат да си харчат парите и това е било точно преди изборите. Откъде накъде от бюджета ще се дават пари за метро?!

 

Държавата е осигурена с всички средства. Има буфер за всякакви бедствия – увеличихме парите. Предпоследния ден преди разпускането на парламента ние одобрихме 50 млн. допълнително за фонд за природни бедствия. Колко са дали за природни бедствия? Ние изкарахме, че те са изхарчили над 1милиард за 3 месеца.

 

Някои общини, които са имали пари в КТБ, са били обезпечени от правителството. Дали на всички са дали пари или само на тези с кметове на ГЕРБ, пита Гечев.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6988 |06.11.2014 Тенчо Попов пред Фрог: БНБ проваля цесиите в КТБ . 25| 15437 |05.11.2014 Лияна Панделиева пред Фрог: Любомир Павлов и Петко Симеонов ме избраха за лице на СДС . 19| 6390 |29.10.2014 Арман Бабикян пред Фрог: ГЕРБ се държат като късно събудил се човек . 5| 8109 |24.10.2014 Лекари пред Фрог: НЗОК е майка на частните болници и мащеха на държавните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads