Реклама / Ads

0| 5727 |02.01.2016

Семействата с отпуснати детски добавки преди 28 юли 2015 г. ще декларират наново

.
Всички семейства с получени месечни помощи за отглеждане на дете в периода 1 март - 28 юли миналата година, трябва по график да посетят службите за социално подпомагане тази година и да декларират дали отговарят на новите условия за изплащане на средствата.

До края на януари, социалните служители трябва посетят тези, на които е отпусната помощ от 1 март.

 

От 28 юли миналата година са в сила промените в закона за социалното подпомагане, с които се затегна режимът за получаване на месечните детски добавки. Затова и всички с отпуснати такива преди тази дата трябва да получат нова преценка, обясни за БНР Зоя Попова – главен експерт към Агенцията за социално подпомагане:

"Да декларират наличието на промяна в обстоятелствата, при които тези помощи са отпуснати. По-конкретно това е дали семейството живее постоянно в страната, както и с промяната в дефиницията за семейство. Според промените родителите, които живеят на един и същ адрес и са без сключен граждански брак, също се разглеждат като семейство".

 

След като посетят социалните и декларират наново обстоятелствата, ще се направи преценката дали средствата да продължат да се получават:

"Лицата първо трябва да посетят Дирекцията, за да декларират има ли промяна или няма в обстоятелствата. При тези, при които промяната е свързана с родители, съвместно живеещи на един адрес, само те подават ново заявление-декларация с нова преценка, с всички необходими документи".

 

Детските добавки за бедни родители се отпускат за срок от 12 месеца:

За януари тези, които трябва по принцип да си подновят заявленията-декларациите, са около 54 000, плюс останалите, които са по график.

 

За да няма струпване и преценката да се направи в срок по график до края на февруари дирекциите за социално подпомагане трябва да посетят родителите с отпуснати семейни помощи от 1април и 1май миналата година. А до 31 март – тези, на които парите са отпуснати след 1юни и 1юли.

Информация и декларации няма да подават само семействата на деца с увреждания и приемните родители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Левицата отново внесе за разглеждане намаляването на ДДС върху детските стоки 0| 4241 |28.10.2015 . ГЕРБ узаконява паркирането върху детски площадки и зелени площи? 21| 5041 |12.04.2015 . Д-р Ненков: Извиваха ми ръцете за детските ваксини като министър 10| 6151 |21.01.2015 . Хиляди софиянчета остават извън детските градини 24| 5846 |07.05.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ