Реклама / Ads
0| 4658 |14.04.2016 АКТУАЛНО

Сложете и пешеходни пътеки на магистралите

.
КАТ предлага поставянето на легнали полицаи по магистралите на страната, а всички депутати са съгласни и ще подкрепят идеята. Този майтапчийски материал пусна на сайта си една медия, но останалите я възприеха като истина и също я тиражираха.
 
Като оставим настрана професионализма на повечето журналисти и най-вече на техните началници, се питаме защо това бе прието като истина?

Ами защото от години КАТ ни затрупва с коя от коя по-безумни идеи за промени в Закона за движение по пътищата уж с цел намаляване на жертвите на катастрофи. В предишния парламент червената депутатка Татяна Буруджиева надмина и Пътна полиция по абсурдни предложения, а в това Народно събрание тя има достоен заместник в лицето на шефа на транспортната комисия Настимир Ананиев от Реформаторския блок.
Буруджиева смая света с предложенията велосипедистите да се явяват на изпит за книжка и да бъдат глобявани всички пияни пешеходци.

Ако някой се беше вързал на напористата дама и бе приел идеите й сега Бай Пешо от село Х нямаше да може да отиде да се почерпи в хоремага, защото на връщане към дома щеше да бъде арестуван и глобен. А невръстната му внучка да се лиши от детската си мечта да кара колело, защото може да не издържи изпита за книжка.
След като през есента премиерът Борисов изригна срещу гонките и катаджиите и поиска незабавни промени в Закона за движение по пътищата, истерията с безумните идеи пак настана. Само и само да му се угоди.

Основен двигател на прогреса е Настимир Ананиев.Той предложи пътните полицаи да проверяват по шосетата колите с дрегер, на които има чип и принтер.

Друга негова идея е „младите шофьори” да не могат да карат мощни автомобили цяла година след като вземат книжка. Какво се разбира под „мощни коли” само той си знае. Преди седмица дойде нов негов „бисер”- катаджиите да взимат процент от всяка глоба. Ананиев не уточнява как ще се взимат парите-на ръка, както пътните полицаи са свикнали или с документ. С ДДС или без.

От Пътна полиция обаче не свалят гарда. Те са врели и кипели. От това ведомство дойдоха идеите да се забрани на дамите да карат с токчета, а на мъжете с джапанки. Или пък шофьорите да нямат право да карат чужда кола, което хвърли в ужас всички таксиметрови шофьори и собственици на фирми.

Сега между първо и второ четене на проекта за поредното кърпене на Закона, който от много „реформи” е заприличал на парцал, депутатите вече се объркаха какво са предложили и какво е прието.

Дано поне разумът надделее в пленарна зала. Щото както е тръгнало някой ще предложи да сложат пешеходни пътеки на магистралите. И току виж го приели.

Екип на Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9238 |13.04.2016 Има "чадър" за БГ политици в "Панамските документи" . 0| 6450 |12.04.2016 Само във Фрог: Ченге се простреля в Първо РУП в София с пистолет на колега . 0| 6107 |12.04.2016 Мажд Алгафари: В България има училище на "Ислямска държава" . 1| 7279 |11.04.2016 БХК ще сърба попарата на турските ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads