Реклама / Ads
21| 8093 |31.01.2019 АКТУАЛНО

Соломон Паси: Няма да правя партия с президента, твърдението на проф. Мирчев е вопъл вляво

.
Соломон Паси
Да правя партия е извън мойте планове в близките петнадесетина години. Никога не съм говорил за партия с президента. Това заяви Соломон Паси,отговаряйки на твърдението на проф. Мирчев, че президентът Радев ще прави партия, в която главна роля ще играе атлантик №1.
 

Президентът е изключително сериозен в изявленията си. След опита от преди тридесет и пет години,  не е атракция да правя пак партия. Това, което е споменал проф. Мирчев, е вопъл отляво. Истиското прозападно в редиците на соц. партията не може да се прояви. Така един войник на атлантизма може да сложи ред в лявото. Така както Тони Блеър сложи ред при лейбъристите. Това ,че един е ляв, не значи, да бъде задължително антизападен, обясни бившият външен министър пред bTV.

 

Да подкрепим много партии да поведат България напред. В Атлантическия клуб имаме такова ноухау. От популизма света нищо добро не е видял, с популизъм Хитлер е дошъл на власт, добави той.


Когато е необходимо поддържам връзка с президента Радев. Разтревожен съм за въздуха в София и пратих съобщение до президента. Коректно ми отговори. Идеята ми бе да се свика КС по национална сигурност по този въпрос. Никога не съм говорил за партия с президента, посочи той.

 

Ако тази партия застане зад нова кауза, например зад Г-20, бих подкрепил такава партия. Смееха ни се и за НАТО. Виждам потенциал в държавата в следващите двадесет години да стане член на Г- 20 и се доближи до тази цел, каза още Паси.

 

Сделката за F-16 e сделката на века. Това е следващият огромен стратегически проект на България. Това чертае изключителен потенциал за сътрудничество за авиацията и за космонавтиката. Масово се говори, че трябва да се произнесе комисия за обществените поръчки. Всички, които са антиамерикански настроени казват сега ще подновим добрия световен самолет със самолет, който върши само една от функциите. „Грипен“ върши само полицейски функции, каза още  Паси.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 16579 |14.01.2019 Елена Йончева: ”Автомагистрали” нямат капацитет за строителството на АМ ”Хемус” . 6| 5419 |25.12.2018 Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си, за да няма никой самотен . 23| 25797 |01.11.2018 Евроанализатор: Не е проблем, че България няма пари, а че има Черепа и Ветко . 4| 5295 |23.10.2018 Нидал Алгафари: Симеонов прекрачи морален праг, но няма да подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads