Реклама / Ads
0| 9046 |01.02.2010 АКТУАЛНО

Времето през седмицата

.
В понеделник времето ще бъде променливо. След временно намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и по-късно през деня се очакват валежи предимно от сняг, в източните и южните райони — от дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър.
 
В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1, а максималните — между 0 и 5, в югоизточните райони — до 7-8 градуса. Във вторник от север ще нахлува студен въздух. Времето ще бъде облачно, със снеговалежи, обилни в Родопите и Източна България. В източните райони, особено по Черноморието, ще духа умерен и силен северен вятър. В сряда ще се установи студено време с дневни температури около и под нулата. Валежите ще спрат, но ще остане ветровито. В четвъртък и петък времето ще се задържи студено, облачността по-често значителна, но без съществени валежи.





Планини
В планините ще бъде облачно и мъгливо. Над 1500 метра ще вали сняг, по-ниско - дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен, по-късно вече западен вятър. Сравнително топло време - до около 1500 метра температурите ще са 2-3 градуса над нулата. Ще има повишена лавинна опасност.




Европа
Над югозападната част от континента ще има променлива облачност, намаляваща над отделни райони до слънчево. Дъжд ще вали главно в района на Бискайския залив. Над средноевропейските страни ще преобладава облачно време; ще превалява слаб сняг, а по-значителни снеговалежи ще има в Украйна. Сняг ще вали и в северната част на Скандинавския полуостров, а около Северно море ще превалява дъжд и сняг. Над Европейска Русия облачността ще е разкъсана, значителна над западните райони, без съществени валежи. В Централното Средиземноморие ще продължи да вали дъжд, но валежите ще са по-слаби.

През Балканите от югозапад на североизток ще премине средиземноморски циклон. Ще има валежи предимно от дъжд, интензивни в югозападната половина от полуострова. След краткотрайно повишение на температурите, от северозапад ще започне да нахлува сравнително студен въздух и дъждът ще преминава в сняг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6048 |28.01.2010 Времето през почивните дни . 0| 11440 |25.01.2010 Времето през седмицата . 0| 5197 |30.09.2008 Приключи седмицата на танците в София . 0| 8510 |07.04.2008 Ново издание на „Седмицата на гората”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads