Реклама / Ads
74| 10678 |24.02.2016 АКТУАЛНО

Зофия Шчербак: Съюз между църквата и държавата ще спаси България

.
Зофия Шчербак
Председателят на Сдружението на природолечителите в България Зофия Шчербак предлага да се организира национална подписка с цел по-бързата реализация на идеята за сближаване на държавата и църквата в България за духовното възраждане на християнството в България.
 
Една от основните причини за тежкото духовно състояние на българското общество и продължаващата повече от четвърт век икономическа криза е липсата на духовност, отчетливото отсъствие на българската православна църква от всекидневните проблеми, беди и неволи на обикновените българи, смята Шчербак, която близо от 30 години живее и работи в страната ни.  Тя лекува с дарбата си много редки болести и държи изключително много целият процес на лечението да преминава под лекарско наблюдение.

 Идеята за споразумение между държавата и църквата Шчербак  взема от родината си Полша, където от десетилетия има сключен подобен пакт и там католическата църква има изключително силно влияние сред обществото, и особено сред подрастващите, които учат катехизис още в ранно детство.

Сдружение на природолечителите в България още през месец септември миналата година е предложило среща между правителството, Синода и Митрополията,с цел в българските училища да се приеме изучаване на катехизис като задължителен предмет, базирайки се на опита на католическата църква. Идеята, според Зофия Шчербак, е срещнала подкрепа и разбиране от премиера Борисов, от една страна и от Синода, от друга.

 
От страна на българското правителство може да се излъчи комисия, представлявана от министрите на образованието, на външните работи и на финансите за вероятния преговорен процес. Пропорционално на тази комисия Църквата ще излъчи свои представители по компетентност за преговори относно приемане на формите на въпросното „споразумение”, което ще има единствено за цел да опази и възроди българското християнство, което народът ревниво е пазил през вековете.

 Според Зофия Шчербак  епохалната среща на Папа Франциск с патриарх Кирил в Куба е още едно потвърждение, че католици и православни заедно трябва да търсят християнските морални ценности и автентичните свободи на човека. В този свят, в който се унищожава духовността, са необходими християнски примери и свидетелства в обществения и личния живот. От нас зависи да даваме примери за сътрудничество, като резултатите ще оформят бъдещото и съществуването на човечеството, категорична е Шчербак.

 Тя предлага и организирането на национална подписка с цел по-бързата реализация на идеята за сближаване на държавата и църквата за духовното възраждане на християнството в България. тази идея може да бъде лъч надежда в момент на криза, която може да се превърне и в катастрофа, ако един милион мюсюлмани тръгнат през България за Европа. А това време е съвсем близо.


Зофия Шчербак е автор и на книгата „Капитал на духа”, в която описва подробно участието си в посрещането и визитата на папа Йоан Павел Втори у нас, както и редица случаи на излекувани от нея неизлечимо болни и отписани от живота хора.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8909 |06.01.2016 България - „буфер“ между Оксидента и Ориента . 5| 6527 |17.11.2015 Найденова: Проверяват се разговорите между Янева и Ченалова . 9| 6125 |10.09.2015 Гамизов:Няма разлика между руските далавери и "американските" центпрали . 0| 8254 |07.06.2015 Проведе се ІV-тата международна ЧЕЗ спартакиада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads