Реклама / Ads
119| 13026 |02.11.2020 МИСТЕРИИ

Той: Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше! Няма да подадем оставка. Маски, дистания...

.
Бойко Борисов
Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше! Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата. Всичко трябва да работи. Маски, дистанция, маски, дистанция, за да не спре животът. Правителството трябва да е като юмрук заедно с народа. За съжаление моите колеги в Европа, когато им говорех, не искаха да вземаме мерки, сега щеше да е много по-леко за нас.
 

Това написа и пост, придружен с видео обръщение в личната си страница във Фейсбук Бойко Борисов, след като проведе работно онлайн съвещание с членовете на правителството.

"Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение. Това, че не подадохме оставка е само било за тяхно добро - да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим. И ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза." 

Борисов предлага пред всяка болница да се организират пунктове за диагностика на пациенти.

"Да се направи такъв фургон. Да се закарват хората бързо да се диагностицират. Освен това и НОИ и МЗ имате хотелски бази във всички региони. Там може да се настаняват хората".

Премиерът се обръща и към опозицията: 

"Какви сте ги говорили, не искам да си ги спомням. Сега заедно дойде време да изведем държавата си. След март, каквото ще да става - в смисъл, който ще да управлява. Ще оставим пари да управлявате и вие, ако искате. Но ние си правим бюджетите така, че да продължим да управляваме".

 

Ето какво още сподели той: 

"Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата.

 

На работно онлайн съвещание разпоредих на министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един - маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни. Аз съм убеден, че до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват.

 

Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8320 |02.11.2020 Противоепидемични мерки в БДЖ. Пътниците във влака Своге - София, натъпкани като сардини . 14| 8646 |28.10.2020 Доц. Мангъров: Всеки ден ходя в COVID отделението. Да се фотографирам ли трябва? . 26| 8313 |26.10.2020 Полицай ударил и влачил по земята ученик без маска в метрото . 0| 8241 |15.10.2020 Погребалната агенция за събудилия се ”мъртвец”: Затваряме му очите - той ги отваря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads