Реклама / Ads
4| 6802 |12.10.2007 МИСТЕРИИ

Нито един Лъв в битката за София, но и без него менажерията е пълна

.
Овен, близнаци, телци и раци са се затичали към кметския стол в столицата на тези местни избори. От дълбока древност се смята, че рождената дата поставя силен отпечатък върху характера на човека.
 

 

  Ана Кочева

    Елизабет Дафинова
 

Атрактивен зодиакален калейдоскоп събират рождените знаци на претендентите за кметовете на София. Независимо, че мнозина отричат връзката на човека с неговата зодия, едва ли има някой, който поне веднъж не се е изкушил да хвърли едно око „какво му вещаят звездите” за днес или за новата година. А има и такива, които отиват и по-далеч – правят си хороскопи и ги съблюдават стриктно, въпреки предупрежденията на астролозите, че и в съдбовността има момент на избор и той всъщност е най-важният. В този контекст и изборът, който трябва да направят софиянци на 28 октомври, не е по-малко съдбовен. Нали цели четири години животът ни ще бъде такъв, какъвто ни го устрои новият градоначалник и екипът му. Е, няма да си избираме управници според зодиите им, но пък съвсем не вреди да надзърнем към тях, защото личностните качества, каквото и да си говорим, са плод и на рождените знаци, освен на възпитанието и влиянието на околната среда.

Сред основните мераклии, готови да поседнат на кметския стол, няма нито един представител на огнената зодия Лъв. Твърде интересно и показателно, биха казали астролозите. Лъвовете са царе и на зодиака – броят ги за най-амбициозните, целеустремените и енергични хора, които обаче имали развито чувство за справедливост и били склонни към щедри жестове. Казват още, че били спокойни, даже лениви понякога и като всички котки обичали да се глезят при възможност. Но понеже са царствени животни горделивостта и тщестлавието не са им чужди. Ако някой е разпознал в тези характеристики екслидерката на СДС Надежда Михайлова или много актуалния напоследък просветен министър Даниел Вълчев – не се е излъгал. Сред кандидатите за кмет на столицата не присъства още една силна зодия – Козирог, чийто най-ярък представител е бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов. То, човек само като го гледа, може да си извади всички характеристики на този зодиакален знак, не е нужно да търси литература, за да прочете. Упорит, амбициозен, твърдоглав, неотстъпчив, работохолик, авторитарен, лош кадровик, неумение да работи в екип, но пък е умен и пресметлив, затова никак не е щедър. Знае си интереса и го постига с рогата напред. И ако интересът му случайно съвпадне с този на държавата или на столицата, май ще се окаже, че той е най-подходящият управник. Сред пъстрата кандидат-кметска палитра не са намерили място още Дева, Водолей и Риби. Девите са амбициозни и работливи, но особняци по характер. Водолеят е диалогичен и сговорчив. Рибите са вглъбени, дружелюбни, методични, но и хлъзгави. Май са по-подходящи за президент – справка: Желю Желев.

bliznaci.jpgКато хитри котараци

са от зодия Близнаци

- ту лъжовни и двулични,

ту внимателни, обични.

Та Лъв няма, но затова пък Близнаците са двама. Те принципно са си по двама в тази зодия, но в нашия случай ще излязат направо четирима (2 х 2), при това всичките генерали. Става дума за Бойко Борисов и за Бриго Аспарухов. Тогава чудно ли е, че засега единият, но никога не е късно и другият, пред медиите говори сутрин едно, по обяд друго, а вечер трето. Важното е да успееш да отгатнеш коя от двете му същности го е обладала в момента. То и царят (16 юни) понякога като си отвори устата, не сме много сигурни кой говори. А пък при президента Петър Стоянов (25 май) двамата в него сякаш непрестанно се караха и не млъкваха. За Близнаците се твърди, че по природа са много активни и обичали да отдават енергията си за решаване на хорските проблеми. Това добре! Иначе през 2007 г. разрешавали най-важните си жизнени задачи - с кого да работят и с кого да живеят. Първото няма как да не стане, ако единият от двамата генерали се превъплъти в кмет, а второто едва ли тепърва ще го решават; нали са улегнали хора на възраст (Бойко – на 48 г.; Бриго – на 62г.). Но знае ли човек! И за двамата през годината има позитивна тенденция за създаване и развитие на международни връзки, за нови партньори и плановете. Само че заедно с позитивните изменения щели да се появят и определен вид трудности: активиране на съперници и опоненти, които ще опитват да ги изместят от завоювани позиции. Ха сега кажете, че не били верни хороскопите!

telec.jpgА Телецът е грижовен,

веселяк, бохем редовен.

Често хапва си с наслада,

малко мързелив си пада.

 Телците всред основните претенденти пък са цели трима: най-младият Калоян Методиев (31 г.), дамата Антония Първанова и социалдемократът Виктор Серов (53 г.). Според астролозите Телецът е природен човек, с огромна издръжливост и съпротивителни сили, който не обича много разправиите, но пък се славел с изумителна сприхавост. Амбициозен, обича да ръководи. Добре се ориентира, а притежава и известна артистичност, с която прави впечатление. Описват го като твърде патриархален, но не му била чужда завистта. До известна степен бил и бохем. Амбициозността и артистизмът на Първанова са извън всякакво съмнение, те даже се превръщат в основни нейни характеристики. Методиев и Серов са по-малко познати, вероятно близкото им обкръжение може да потвърди или отхвърли подобно заключение. Що се отнася до звездните карти на телците през тази година – в тях обществената им роля ставала по-значима, което се отразявало благоприятно на всички заобикалящи ги. Така че, ако някой от посочените стане кмет, може и софиянци най-сетне да намажат.

oven.jpgНа Овена твърдоглав

силата му е в ината.

Вечно мисли се за прав,

щом реши не се отмята.

  Един-единствен Овен има в компанията на кандидат-кметовете и това може да е знак от съдбата - Мартин Заимов (45 г.). Огнена зодия, под влиянието на Марс. Сигурно има значение, защото всепризнато е схващането, че най-умелите и последователни политици са тъкмо Овните. (Между другото такъв е и Ахмед Доган, Милен Велчев също, но и Жан Виденов и Филип Димитров). Творчество и водачество – такива са най-ярките характеристики на властните, но и много разсъдливи Овни, които рядко се влияят от чуждо мнение. Притежават и силно развито чувство за хумор, но освен, че са върли купонджии и веселяци, са и бесни скандалджии. Малко след скандала обаче се държат сякаш нищо не е станало. В тежки ситуации не само, че запазват самообладание, но веднага се впускат с всички сили да се борят с проблема и ако зависи единствено от тях - винаги успяват. С други думи, дори ако проблемът идва срещу тях като бърз влак, те свеждат глави, подхващат го с яките си извити рога и го изтикват, където му е мястото. Овните с лекота печелят уважение. Че София се нуждае от лидер, който обаче същевременно и да е разумен и компетентен, спор няма. Затова не е изключено и Мартин Заимов да е зодиакално подходящ за града, носещ името на богинята на мъдростта.

rak.jpgРакът е хитрец голям,

крие се в черупка сам.

Уж се движи настрани,

а иди, че го стигни.

  Другояче стои въпросът с Раците. Те са най-всеодайните и емоционални същества в зодиака, обичат си къщата, семейството, грижовни са, но понякога изпадат в странни депресивни състояния. Обичат да бъдат харесвани, галени, на което се отблагодаряват стократно. Двама са Раците - домошари в кметския букет. Лъчезарната Юлияна Дончева и спортсменът Тити Папазов, които явно добре въртят собствените си домове, а и демонстрират, че са много привързани към децата си. Това би трябвало да е отчасти знак, че биха могли да запретнат ръкави и за по-голямата си къща – столицата, която има нужда от грижлив стопанин.

vezni.jpgА Везните колебливи

рядко са самоуверени.

Добродушни и схватливи,

те във всичко са умерени.

  Един-едничък представител има и зодията Везни в кметската надпревара. Проф. Милан Миланов (62г.) според звездните си характеристики трябва да е носител на критичен дух, разсъдливост, равновесие и справедливост. Везните символизират правосъдие, представителите им са мислители, разсъждаващи правилно, които обаче не се мъчат да осъществяват своите замисли. Астролозите са на мнение, че родените под знака Везни, макар да имат уравновесен ум и магнетичен чар, рядко се издигат в живота до високо обществено положение, понеже са предостатъчно уравновесени умствено и нравствено, та не желаят да станат водачи. Те винаги избирали щастливата златна среда и затова всички партии ги уважават и приемат. Мнооого подходящо за член на СОС, какъвто си и беше до сега свободният демократ-анестезиолог!

strelec.jpgУпорит, амбициозен

е Стрелецът сериозен.

Въпреки мнителността,

удря винаги в целта.

Стрелецът в компанията е представен от Слави Бинев (42 г.). Това се оказва твърде любопитна зодия поради двойнственото начало, което тормози отвътре този активен, “мъжки” знак и не му дава миг спокойствие, водейки го от състезание към състезание, от промяна към промяна, от пътуване към пътуване. Все неща, които вероятно Бинев е практикувал през спортното си минало. Само преди броени месеци той се състезава за евродепутат и стана такъв. Не можа да устои и на кметската надпревара – впусна се и в нея. Дали ще участва и в надбягванията за депутат и президент? Ентусиазирано обещава на столичния град пълна промяна. В какво ли ще се изразява тя, след като обещаната преди 2 години Генерална такава не се състоя, а основният й прокламатор тихомълком я прати в небитието.

skorpion.jpgСкорпионът е себичен,

самовлюбен и суров.

Но приятел е отличен

и на всичко е готов.

  Дойде ред и на Скорпионът, чийто именит представител е другият професор – Драгомир Драганов. Родените под знака на Скорпион умело съчетават противоположностите. Те могат да се притаяват, след което с непоклатима категоричност да налагат решенията си. Имали експанзивно и авторитарно отношение към всичко, което е извън тях, като най-вече го проявявали в любовния си живот. За достоверността на последното могат да се произнесат единствено запознатите. Астролози твърдят даже, че основният проблем на Скорпиона бил да надмогне зависимостта от секса. Ха, та професорът въобще няма вид на човек с такъв дерт! Впрочем за него кметските избори в уречената неделя ще са просто една прелюдия към по-важния му ден – понеделник, 29.10, когато ще има повод да почерпи, независимо от изборните резултати. . . Защото точно тогава е роден! Нали така, професоре? И да паднем, и да бием – пак ще се напием! Типично по български.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13915 |10.10.2007 „Баба вари кокали, дядо ги пече” . 6| 7430 |08.10.2007 Бойко Борисов и двойните стандарти . 3| 5981 |05.10.2007 Кметска утопия 2007 . 17| 8984 |27.09.2007 Как една кметица закопа града на Кракра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads