Реклама / Ads
5| 4647 |15.03.2016 МИСТЕРИИ

В. Симеонов: Няма риск за България от затваряне на Балканския маршрут

.
Валери Симеонов
За България няма риск при затваряне на Балканския маршрут за бежанците. Това е начало на решаване на бежанската криза за България. Това каза в "Лице в лице" пред bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
 
Орбан бе наясно, че Гърция играе роля за стимулиране на бежанския поток. Европа бе подготвена да изолира Гърция и бежанците да останат там. Това бе провокирано от политиката на Ципрас и неизпълнението на задълженията им. На Орбан бе ясно, че Гърция играе ролята на една горляма транспорта фирма, допълни той и разясни как Гърция печели от транспортиране на бежанци и търговията с тях. Според него Гърция прибира парите на бежанците и ги транспортира без да ги регистрира.

По думите му през България те не минавали и я заобикаляли, защото у нас се вземат отпечатъци, допълни той.

Когато човек бяга от война, бяга до най-сигурната близка държава - Турция. Когато свърши войната, се връщат. Нормално ли е да пътуват 5000 км. до Германия. Това не са бежанци, това са авантюристи. Така се засилиха да бягат, че забравиха да спрат, каза още Симеонов.

Борисов трябва да се възползва от ситуацията за финансова компенсация за оградата. Ние сме най-голямата защита на Европепския съюз, подкрепи премиера той.

Единствената държава, с която гърците имат добър стокооборот, е България. Годишният оборот е 1,5 млрд. Главна връзка на ЕС е през България. С това В. Симеонов обясни, че Гърция няма да прехвърля бежанци през България. По-скоро ще се насочи бежанската вълна през Албания, добави той.

От Турция прехвърлят мигранти през България, само когато имат връзка с трафиканти, допълни той.

Той коментира и темата със задължителното гласуване. Всички европейски държави са минали през задължителни закони и избори. Не може без санкции. Той се върна към Дикенс и бесенето едно време в Англия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 80077 |07.11.2015 Племето хунзи: Живеят по 120 години, жените раждат на 65, нямат рак . 1| 5672 |08.08.2015 В. Симеонов: ВЕИ-та са лъгали безобразно . 0| 5292 |01.08.2015 Мобилните телефони и таблетите крият риск за рак и мозъчни болести . 0| 9184 |25.07.2015 Астроложка: Гришо и Маша нямат добра съвместимост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads