Реклама / Ads
2| 3310 |03.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Андрей Янкулов, АКФ: Важно е да се установи категорично – Божанов ли е печелил от МВР или обратното

.
Адв. Андрей Янкулов, АКФ Източник: Стопкадър: БНТ
"Имаме доказателства като снимка на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, които го свързват с кръга "Осемте джуджета" - не говорим за доказателства, че става въпрос за нерегламентирана и незаконна дейност. И за градския прокурор на София излизат доказателства за връзки с Петьо Еврото. И в двата случая те остават на постовете си, не ми се струва резонно да говорим за конфликт на интереси."
 

Това заяви в ефира на БНТ старшият правен експерт на "Антикорупционния фонд" адвокат Андрей Янкулов, с уточнение – защо градският прокурор не каза публично за Еврото, за да си състави обществото мнение относно нивото на свързаност.

 

Относно това бил ли е Мартин Божанов-Нотариуса сътрудник на МВР или всъщност е обратното, адвокат Янкулов отбеляза, че по-важното е да се установи категорично – Божанов ли е печелил от МВР или обратното. "Правени ли са справки от полицаи в информационната система на МВР в полза на Божанов – нека отговори МВР, дали на открито или закрито заседание на Временната парламентарна комисия", настоя Янкулов. Трябва да има адекватни отговори, категоричен бе той: "Едно птиче ми каза": Нотариуса е бил сътрудник на МВР от 2005 г.





Относно жената на Мартин Божанов и службата й в МВР Янкулов поиска да се разбере кой е извършил и какви са проверките, които са позволили назначението ѝ в ГДБОП, а по-късно чак било установено, че имало несъответствия по отношение на декларираното от нея материално състояние и фактическото състояние.

 

"Следствената тайна е много удобен инструмент да се поднася информация както държавното обвинение и МВР искат", подчерта правозащитникът. По думите му претърсване на т.нар. SS клуб е имало чак когато лицето на АКФ Николай Стайков говори за този клуб в телевизионен ефир - "иначе и досега сигурно нямаше да го има (това претърсване)", отбеляза юристът.





В заключение Янкулов поясни, че не мисли за постове като правосъден министър и главен прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3629 |01.04.2024 Евгений Кънев: Щяха да ни приемат в еврозоната догодина, ако беше останала "сглобката" . 8| 6015 |29.03.2024 С книгата „Путин, войната и ние“ ви предизвиквам: Докога ще се мразим, хора?! . 1| 8015 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 14| 5257 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads