Реклама / Ads
2| 3629 |01.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Кънев: Щяха да ни приемат в еврозоната догодина, ако беше останала "сглобката"

.
Евгений Кънев
"Алчните компрадори свалиха поредното европейско правителство, за да укрият своите престъпления - в сговор за общо служебно правителство", пише икономистът.
 

Евгений Кънев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Кой би повярвал?


Радев обяви, че се е намерила картата на "Турски поток", неговият енергиен министър бил я скрил на своя катамаран. В отговор, Теменужка обяви по БНР, че новият служебен кабинет на Главчев започва разследване на договора на Радев с БОТАШ.







Разбира се, това може да са новини само на 1 април.


В страната на ограничените невъзможности тази е една от тях. Руски агент рускому агенту око не вади.


Всичко това се знае чудесно в Европа. И затова като първоаприлска шега звучат напъните на Радев, а преди това на Борисов колко много били направили, за да сме в Шенген.


Истината е много тривиална - както и да изпълняваш техническите формални критерии, Европа няма да те допусне в тесния семеен кръг, ако си черната овца на фамилията, перяща черното злато на гангстерите, които заплашват семейството.


Затова трябваше да дойде нормално правителство с премиер европеец, за да падне (след 17 години членство в ЕС!) първо механизма за проверка и контрол (МСП) върху съдебната система, а след това - в НЕГОВИЯ мандат - да ни приемат в Шенген, макар не изцяло още. Убеден съм, че без автентично европейско, а не поредното компрадорско управление в полза на Кремъл - няма да ни приемат в еврозоната.


Защото преди техническите критерии на първо място е доверието на Европа, че сме от една кръвна група с тях.







Така Жан Виденов подаде молба за ЕС, но покана получихме при Иван Костов. И ни приеха, въпреки че не отговаряхме на най-важния технически критерий - върховенство на правото.


Борисов и Радев полагаха усилия за Шенген, но ни приеха при Денков. Въпреки че имаме още казус с нашите служби и надеждността на опазване на информацията.


Щяха да ни приемат и в еврозоната догодина, ако беше останала сглобката до края на тази година - дори да не отговаряме стриктно на критерия за инфлация.

 

Но алчните компрадори свалиха поредното европейско правителство, за да укрият своите престъпления - в сговор за общо служебно правителство.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6016 |29.03.2024 С книгата „Путин, войната и ние“ ви предизвиквам: Докога ще се мразим, хора?! . 1| 8015 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 14| 5257 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 4038 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads