Реклама / Ads
4| 9595 |14.06.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Екемджиев: Собственикът на съборената къща във Варна може да заведе дело в Страсбург

.
Адв. Михаил Екемджиев
Намират се паразаконни оправдания за почти легални действия. Кметът е трябвало да се съобрази с разпореждането на съда, но след като има срутване на скат в близост до съборената къща във Варна, той решава да действа.
 

Това заяви адвокат Михаил Екемджиев в предаването „Евродиков“ по телевизия Евроком във връзка със съборената къща, намираща се на ската до най-новия ремонтиран пътен участък във Варна.

 

По думите му собственикът на къщата може да заведе дело в Страсбург срещу кмета на Варна, както и срещу държавата по ЗОДОВ - Закон за отговорността на държавата и общините за вреди.  Едно дело би дало отговори дали има връзка между срутването на ската и къщата, както и дали не са били възможни други действия.

 

Бруталността с която се действа показват, че законът е на последно място. На първо място е гордостта на ГЕРБ с този път във Варна. Ако бе потърсена първо оценка на ската, трябваше една комисия да изготви такава, която вероятно обаче би дала неприятни за кмета и ГЕРБ изводи.

 


.
Снимка: Събарянето на къщата във Варна.

 

Срутването на ската  би могло да даде основание на кмета, да твърди, че действа при „неизбежна необходимост“. Но тук следва въпросът дали не са били първо възможни някакви укрепителни действия на ската, преди да се предприеме разрушаването на къщата по този брутален начин.

 

Няма никакви данни да има такива действия от страна на кмета. Освен това според журналиста Васелина Томова пътят е пуснат без да има приемателна комисия.  Няма данни дали са направени всички проверки и дали е преценена безопасността на ската, преди да бъде пуснат пътя.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8060 |28.03.2018 Фрогоко: Собственикът на умрелите коне – проверяван и санкциониран . 10| 18146 |19.03.2017 Собственикът на „Биволъ“: Запорираха ми цялото имущество без да знам . 20| 5923 |08.10.2014 Собственикът на "Миджур": Взривът в завода е саботаж отвън!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads