Реклама / Ads
3| 6746 |06.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ченгета възмутени: Кой ще търси сметка на Лазаров за съмнителните му контакти?

.
Светлозар Лазаров, Арбен Хавальов и адвокатът му празнуват в руски ресторант
Кой ще търси сметка на главния секретар Светлозар Лазаров за съмнителните му контакти с осъдени лица? Този въпрос днес цял ден се предаваше от уста на уста между ченгетата.
 
Причината за възмущението е снимка, която преди дни беше публикувана в сайта „Биволъ”, на която се вижда как Лазаров вдига наздравици с осъдения за ДДС измами и близък до ДПС Арбен Хавальов. На въпрос как ще коментира това шефът на МВР Веселин Вучков каза по НТВ, че главният секретар трябва сам да даде обяснение. Той пък само лаконично спомена пред медии, че от това нищо няма да излезе. Така на практика всички абдикираха от проблем, който е видим и с невъоръжено око. Не е тайна, че в МВР действат звена, които са ангажирани да търсят къртиците във ведомството. Ако има сигнал за подобно нещо, се извършва проверка от „Инспектората” или „Вътрешна сигурност”.

Когато съмненията се потвърдят, нещата отиват в прокуратурата и се търси наказателна отговорност на „предателя”. По всичко личи, че тази практика няма да бъде задействана в случая с Лазаров. МВР се утвърди като институцията, която сама чисти къщичката си отвътре от корумпирани ченгета. Повече от десетилетие е така. С подобна дейност нито едно ведомство у нас не може да се похвали. Много провинили се полицаи, които поддържат съмнителна дружба с бандити, бяха уволнени.

Редовите ченгета се питат дали традицията ще бъде нарушена заради модела „КОЙ”, окупирал министерството от близо две години.

В трета глуха потънаха и скандалите, свързани с незаконното подслушване на Касим Дал и трагичната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Запознати с проверките твърдят пред Фрог, че те са приключили и вече са ясни виновниците за грандиозните гафове. Остава загадка защо се мълчи и КОЙ има интерес от това.

Иван Стоянов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5979 |05.01.2015 Д-р Димитров за Фрог: Детските хирурзи в страната са нищожно малко . 45| 10490 |04.01.2015 Н. Хаджигенов: Трябва ни революция, с шутове ако трябва . 1| 4432 |04.01.2015 38 неизвинени отсъствия на депутатите за 16 заседания . 5| 4581 |03.01.2015 2000 бебета изоставени в Bg през 2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads