Реклама / Ads
4| 4016 |14.11.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Доц. Киселова: Нищо чудно Борисов да каже: "Акад. Денков се справя превъзходно"

.
Наталия Киселова
Има един много сериозен въпрос и той е дали парламентарната група на ГЕРБ и лично нейният председател искат да поемат в много бурни води да приемат председателството на правителството. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет.
 

"Това е според мен, първият въпрос, на който ще трябва да си отговаряме. Иначе, до тогава, според мен, по-скоро трудно, но ще върви и ще се създава усещане аха-аха ще паднат, ще ги съборят, но всъщност това ще бъде клатене, при което няма да има събаряне на сегашното правителство. И вече, около ротацията, дано не сме изненадани, но ако г-н Борисов каже, “Акад. Денков се справя превъзходно. Я да сменим само някой друг министър". И всъщност така да продължи, ще кажат сигурно да минат изборите, да мине лятото, да приемем еврото. Защото ГЕРБ няма тази сила, която имаше преди 5 години, примерно, включително електорално, за да управлява самостоятелно. Трябва им подкрепа и по-добре да бутат някой напред, той да поема ударите, а пък те да поемат част от позитивите", каза още Киселова.


Според нея Николай Денков е много по-кооперативен като премиер, ако трябва да бъде сравнен с Бойко Борисов.


"Ако се върнем на 44-ия парламент, което беше много-много отдавна между 2017-2021 г., вижте колко пъти Борисов ходи в Народното събрание? Нали да сравним двама премиери от различни исторически времена. И тогава, както се казва, ДПС искаха ли пълен отчет на министър-председателя по всяко време или министър-председателят ходеше на година по два пъти в парламента. И той си подбираше въпроси или питания, на които да отговаря. В това отношение Денков е доста по-кооперативен, то е нормално, защото е и с по-малка подкрепа, няма солидна партийна подкрепа в една парламентарна група, трябва да търси подкрепа и от други. Но това, което в момента правителството прави, без да съм им адвокат, е доста по-голяма сговорчивост с Народното събрание. И предполагам, че поради спецификата на момента, в който се намираме, правителството ще продължи да бъде така отзивчиво да ходят представителите му в Народното събрание и в комисиите", уточни конституционалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8681 |12.11.2023 Горан Благоев: Има скрит смисъл Руската църква да отвори врати отново точно на 10 ноември . 7| 11006 |11.11.2023 Строителят на "Колежа": Шеф в БФС ме заплаши с отнемане на лицензите на Ботев и Локомотив . 32| 13247 |11.11.2023 Бомба от историята: Ленински декрет съсича всички претенции на Кремъл и Митрофанова към руската църква в София! . 1| 15780 |09.11.2023 Иван Ланджев и неговото "Българско селфи": Ние избираме тези хора, ние им даваме властта и трибуната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads