Реклама / Ads
8| 4018 |26.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация

.
Източник: личен архив
Големият компромис за сглобката беше за ПП-ДБ, особено за ПП. Тяханата роля в политиката те така я насочиха, че преди всичко критическа към ГЕРБ и предишното управление, тъй като следваха линията на това гражданско представителство на протестите от 2020г.
 

"От тази гледна точка сглобката изглеждаше сякаш заставаш на обратната страна на това, за което сам си настоявал. От друга страна политическият контекст е такъв, че в момента отпадането на ПП-ДБ от властта в близко бъдеще ще доведе до разпадане на либералната демокрация. Явно върви процес, който тръгва от хипотезата Тръмп да се завърне в Белия дом, това минава през офанзивата на Русия в Украйна, която започна да печели с все по-голяма прогноза".

 

"САЩ се отдръпнаха от помощта за Украйна и въобще тези тоталитарни режими от рода на Путин започнаха да печелят по отношение на либералната демокрация.  Има голям риск след изборите и в България под една или друга форма да се втвърди политиката и да загуби либерално-демократичния си характер. ПП-ДБ са представители на либералната демокрация в най-голяма степен в българската политика, така че какъв ще е резултата от изборите зависи от кампанията".

 

Това каза Георги Лозанов пред NOVA NEWS.

 

"Заявката на ПП-ДБ за осъществяване на втори мандат не е реалистична, тъй като ГЕРБ казаха, че няма да подкрепят подобен мандат дори и със собствен министър-председател. Не съм сигурен в почти клетвените изказвания на всички, че не искат избори, а искат да има евроатлантическо правителство", допълни професорът.







"Визирайки изказването на Кирил Петков "вместо сглобка едно, сглобка две", мога да кажа, че в сглобка едно консенсусът беше постигнат покрай евроатлантическата ориентация, който беше сравнително лесен".

 

"При сглобка две, консесусът трябваше да се премести по отношение главно на правосъдната реформа. Сглобка две трябваше да мине към една действително по-голяма справедливост към българското общество и постепенно изчистване на корупционни схеми като тези на Еврото и Нотариуса, които не са само те", подчерта Лозанов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4091 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11967 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса . 5| 7246 |21.03.2024 Николай Стайков: Борислав Сарафов и Илиана Кирилова да подадат оставки . 8| 5485 |20.03.2024 Иван Бакалов: Каква е играта на Бойко Борисов? Най-важна му е прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads