Реклама / Ads
11| 6022 |30.10.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Журналисти: "Възраждане" се провали да пробие в местната власт. Не е възможно София да е с червен кмет

.
"Въпреки че нямаше машинно гласуване, се видя една мобилизация на хората, които искат да гласуват машинно. Такъв пример е Варна, след това София. Кандидатите на Борисов в тези два града бяха доста неубедителни“. Това посочи журналистът Мира Баджева. Според нея не е възможно София да бъде с червен кмет. Това мнение сподели и журналистът Константин Вълков.
 

"Според мен, ако в София беше Георги Георгиев, той щеше да мобилизира поне партийния електорат и да има по-висок резултат, отколкото Хекимян", посочи Баджева в ефира на bTV. 

 

"Това, което се случи с ЦИК – най-важното е начинът, по който беше направено. Беше абсолютно демонстративно, което не е добре. Моята теза е, че министър-председателят Николай Денков трябваше да подаде оставка. Случилото се показа, че има три институции в България, които са нереформирани – ВАС, ЦИК и ДАНС. Те трябва да се борят с купуването на гласове, с корпоративния вот, а не с това, което стана. Оставката на Денков щеше да бъде изключително силен ход, но беше пропуснат", коментира Константин Вълков.

 

"За първи път се появява категорично ляв кандидат, популист по най-широкия ляв сектор. Тази ниша е освободена от Корнелия Нинова и Мая Манолова. Сега има нов политически герой", посочи още той по адрес на Ваня Григорова.


“Не се състоя очакваният пробив на "Възраждане" в местната власт, не видяхме да се случват предварителните прогнози, че на места ще имат кметове на балотаж, че ще имат голямо присъствие в местната власт. "Възраждане" не успява да пробие. Във Варна, от където тръгнаха, техният кандидат остана доста назад“, добави Баджева.

 

"Освен че ГЕРБ губи кметската битка в София, ГЕРБ губи позиции и в общинския съвет“, посочи Велислава Попова, главен редактор на "Дневник". Тя смята, че битката за София ще бъде до последния момент.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 13823 |26.10.2023 Орбан прегръща Путин, но без ЕС, Германия и САЩ Унгария потъва. А 1956-а и съветските танкове? . 0| 9454 |26.10.2023 Не стана поп или офицер, захвана се с писане и ето какво сътвори за Димитровден . 7| 5743 |25.10.2023 Асен Агов: Антон Хекимян скоро ще разбере, че е „жертвен агнец“ . 6| 6342 |24.10.2023 Симеон Дянков: Спецов е героят, който трябва да събере 2 млрд. от "Лукойл. Но шансът е нулев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads