Реклама / Ads
17| 7104 |18.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Г.Лозанов: Важно е убийството на Навални да прозвучи в главата на българския избирател като гонг

.
"През 2021 година, се опитаха да убият Навални, като го отравят с Новичок и това беше доказано в Германия, където той отиде да се лекува. Не го убиха, а го отровиха, поради некадърността на самите изпълнители, както си личи от филма на Христо Грозев. Работата е там, че след това Навални абсолютно доброволно, вместо да остане в Германия, се върна в Русия с ясното съзнание, че това няма как да свърши добре."
 

Това заяви пред БНР медийният експерт и университетски преподавател доц. Георги Лозанов.

 

"Може да се каже, че той сам себе си предаде в жертва, за да може на негов гръб да се види какво представлява зловещата съветска власт и зловещата диктатура на Путин", смята специалистът.

 

"Тогава още не беше започнала войната в Украйна и затова я нямаше тази видимост. И може да се каже, че той сам, през собствения си живот, даде образ на зловещата същност на една от най-страшните диктатури на планетата, дори ако не и най-страшната. И това е особен героичен акт, който той извърши, за да докаже чрез собствената си съдба, че срещу човечеството стои един престъпник", допълни доц. Лозанов.

 

По думите му посланието на Навални е хората да се обединят.

 

"Хубаво е това послание да се чуе и в България, защото към момента, както става ясно от интервюто с Путин, никоя държава в Европа не е напълно защитена от неговата агресия. Имаше явни заплахи и това още повече се отнася за България. А той в България ще дойде по един много прост начин. Няма нужда да нападне през граница. Достатъчно е ние тук сами да изберем пропутинско правителство, което не мисля, че е невъзможно. И затова е много важно смъртта на Алексей Навални, убийството на Алексей Навални да прозвучи в главата на българския избирател като гонг", подчерта медийният експерт.

 

Относно интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с Владимир Путин, университетският преподавател изрази мнение, че това е било едно пиарско интервю, добре организирано отдавна.

 

"Най-после са намерили един тъй наречен "западен журналист", който да иска да отиде в Москва с почести и да води разговор с този диктатор с окървавени ръце, все едно че той не е такъв, все едно, че е просто редови събеседник, който да си каже какво мисли по въпросите. Това не е просто журналистика, при която се води разговор с един световен лидер. Тук става дума за огромни престъпления, все едно да водиш такъв разговор с шеф на терористична организация", категоричен бе доц. Лозанов.

 

Според него в съвременното общество има нужда от сърдита журналистика.

 

"Светът е такъв в момента, че журналистическата работа е работа на сърдити хора, на работа с гняв. С гняв трябва да се упражнява професията, защото в момента злото е в голяма експанзия по много линии", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3914 |17.02.2024 Руският опозиционер Генадий Гудков: Смъртта на Навални няма да остане без мъст . 34| 11625 |15.02.2024 Да уволним ли генералите от армията?! . 25| 16344 |13.02.2024 Съдия Цариградска: В машината за натиск участват висши магистрати . 17| 35555 |11.02.2024 Станкушев за Нотариуса: Защо е бил бит? Може би е трябвало да каже нещо много важно, преди да бъде убит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads