Реклама / Ads
8| 14150 |16.10.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Миглена Пенева пред ФрогНюз: Тихомълком дадоха хижа “Христо Смирненски” на фирма, свързана с председателя на БТС

.
хижа “Христо Смирненски” Източник: личен архив
Близо 6 месеца след като бившите хижари на ”Христо Смирненски” бяха насилствено изгонени, хижата вече се стопанисва от нова фирма, която е близка до председателя на БТС Венцислав Венев.
 

"Председателят на Българския туристически съюз  постигна основната си цел. Първоначално се обяви конкурс за хижата, който беше спечелен от една фирма, която очевидно не беше изгодна за БТС, от там ги размотаваха два месеца и в крайна сметка тази фирма се отказа, защото видяха, че те ще продължават да им правят спънки. Така, без конкурс хижата беше дадена на друга фирма, тихомълком я дадоха на фирма, която според мен по някакъв начин е свързана с председателя на БТС Венцислав Венев. Те вече са си във владение и се подготвят за отваряне". 


Това каза за ФрогНюз Миглена Пенева - бивш наемател на хижа “Христо Смирненски”.


Пред медията ни тя разказа как в продължение на 6 месеца не им е било позволено да си приберат имуществото, с което те са оборудвали хижата през последните няколко години, вече липсвали и някои вещи като телевизори т.н. 


“Няколко пъти ни казаха, елате да си вземете нещата, ние съответно отивахме, но хижата се оказваше заключена. Това упражнение се повтори няколко пъти, даже получавахме писма, че нищо не можем да си вземем, защото всичко било собственост на БТС.”


“В крайна, преди месец ни разрешиха да си вземем поне част от имуществото, виждаме, че много неща липсват, но това ще е трудно да се докаже.”


“Новият собственик поиска да оставим част от мебелите в хижата и да ни изплатят някаква сума за тях, в момента сме в процес на преговори, те стигнаха и до наглостта си да ни искат и Facebook страницата, където толкова хора ни подкрепиха след като стана всичко и ни харесват като семейство и хора, които стопанисваха хижата, това означава буквално да им подарим бизнеса си”, каза Миглена Пенева.


“Към този момент има образувано досъдебно производство по случая, освен това стартираме и в град Септември, викат ни на разпити, работи се по въпроса. Колкото и да съм скептична, се надявам, че съдебната система ще проработи и ще се докаже, че ние сме изгонени незаконно от хижата. Ако те са имали основания, че ние не я стопанисваме добре, можеше да ни изгонят по надлежния ред”, категорична е Пенева.


Припомняме, че на 19 април Българския туристически съюз изгони насилствено тогавашните стопани на хижа “Христо Смирненски”. От БТС отричат обвиненията и посочват, че стопаните на хижата са отказали да изпълняват задълженията си.

 

Бившите вече хижари на "Христо Смирненски" обаче, се оказва, че не са единсветните, които твърдят, че са натискани и тормозени от БТС.  Сдружение ТД ,, Амбарица”, също сигнализираха за изнудвания, тормоз и заплахи от страна на туристическото дружество.

 

Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8099 |15.10.2023 Ген. Съби Събев: Защо атаката на Хамас започна на рождения ден на Путин? Има връзка! . 15| 12480 |14.10.2023 Илиян Василев: По реакциите ще познаете агентите на “Газпром” у нас . 16| 14765 |12.10.2023 Проф. Владимир Чуков: Трагедия като в Газа е по -голяма от тази в Украйна! Може да има нов световен джихад... . 11| 11506 |11.10.2023 Евгений Дайнов: Хамас и Кремъл няма да успеят да спрат цивилизацията. Този път тя ще победи със сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads