Реклама / Ads
14| 7266 |02.04.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Младежите на ГЕРБ и БСП - тролове в интернет

.
Бетина Жотева
Хората, на които им плащат, за да създават виртуална реалност трябва да носят отговорност. Това каза Бетина Жотева, политически PR пред bTV. Това не е добра воля, допълни я политологът Татяна Буруджиева.От репортаж по темата стана ясно, че членове на младежкото ГЕРБ са се отчитали за политически коментари в интернет. Това са правели и младежите от БСП.
 
„Трябва да има закон за интернет. Трябва да има правила, за да не се стига до това, с което се сблъскваме сега – само негативни неща. Както имаме закон за радиото и телевизията, така да има и закон за интернет”, обясни Жотева.

Престъпление ли е купуването на обществено мнение? Това за което говорим е недопустима практика в комуникацията. Това не е добра воля, коментира политологът Татяна Буруджиева. Няма нищо в комуникациите, което да не се плаща. Трябва да сте наясно, че това е една много скъпа услуга, призна бившата депутатка. Аз не съм запозната какви точно са разходите за нея, тъй като Антон Кунев отговаряше за информационната кампания на БСП. Преди време Радан Кънев също призна, че по 10 000 лева на месец са се плащали за интернет коментари, като определи тази практика като "грешка".

Партийните тролове са една малка капка в морето от целия виртуален ужас, в който живеем, отбеляза Жотева. Според нея тази практика не бива да се обвързва политически, защото този тип комуникация е напълно безконтролна. "Това не е партиен проблем, а проблем на обществото. Ако не се справим с него ще има още по-голямо разделение на обществото. Електронните медии са абсолютно безконтролни, защото за тях няма регулация. Това че партиите го правят, защото хората мислят, че Интернет се използва за обругаване на институции и хора. Има огромна дисхармония и това трябва да бъде променено", категорична бе тя. Жотева разкри, че по този начин се създава усещането за огромна численост на масите и това стимулира избирателите.

Буруджиева обвини медиите, че допринасят за стимулирането на гневни коментари. "Самите медии започнахте да цитирате коментари на политици в интернет, но това е лично пространство. Това не трябва да е източник на информация. Ако искате да ми кажете, че политиците казват неща, които не мислят това не е так", посочи тя. Психологически чрез платените коментатори се постига стадният ефект. Налага се едно доминиращо мнение. Манипулира се общественото мнение, посочи Буруджиева. Антон Кунтев признава, че младежите в БСП също го правят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5811 |14.02.2015 Бъчварова: За Лазаров и Писанчев ГЕРБ се опитва да решава принципно . 1| 12310 |23.12.2014 Брожение! ГЕРБ не искат свой за шеф на дирекция по безопасност на храните . 3| 4991 |19.12.2014 М. Димитров: Очертава се победа над ГЕРБ . 30| 7393 |17.11.2014 "Атака" на нож с ГЕРБ заради спиране на телевизия АЛФА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads