Реклама / Ads
5| 3219 |16.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

"Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби

.
От 2023 г. насам екипът на "Unissued Diplomas" ("Неиздадени дипломи") е организирал 250 изложби в 30 държави, на които са представени 40 неиздадени дипломи. Тези дипломи са символ на откраднатите мечти на украински студенти, чиито истории са разказани с цел светът никога да не ги забрави.
 

"Създадохме тази изложба, за да напомним на света за продължаващата война и за цената, която украинците плащат ежедневно в борбата си за свобода. "Неиздадени дипломи" почита паметта на украинските студенти, които никога няма да се дипломират, защото животът им е бил отнет от руската инвазия", посочват "Unissued Diplomas" в сайта си.





Изложбата "Неиздадени дипломи" разкрива историите на 40 украински студенти, загинали във войната, пише United24 Media.

 

Сред тези истории виждаме и четем какво се е случило с Хлиб Иванов. Той загива на 21 години. Учел политически науки в Киев и мечатата му била да помогне за изграждането на силна Украйна. Присъединил се към Въоръжените сили на Украйна заедно с баща си. Загинал в адските битки за Бахмут.

 

 

Друга история е тази на Лия Крилова, която умира на 20 години. Следвала туризъм в Мариупол. Умира заедно с приятелите си и семейството си при руските удари преди превземането на града.

 

Данило Болшаков следва Мениджмънт в международната икономика в Мариупол, след да бъде убит на 22 години. Умира, докато се опитва да спаси семейството си от развалините на дома му, след руски удар.

 

 

Ивана Обожинска умира само на 19 години. Тя съчетава ученете и майчинството - майка е на двама сина. Учи ландшафтен дизайн в Житомир. Убита е заедно с двете си деца, когато Русиа бомбандира дома ѝ на 8 март.

 

 

Едуард Казмурчик умира на 22 години, защитавайки Украйна. Само месец прди началото на пълномащабната руска инвазия предлага брак на приятелката си. Присъединява се към Въоръжените сили на Украйна още в първия ден на инвазията. Преди 24 февруари 2022 г. учи публично здраве в Ощрох, Ривненска област.

 

 

Сам Обломей умира на 22 години. Учи в горско стопанство в Националния университет за науки за живота и околната среда на Украйна в Киев. Омъжва се буквално дни преди да започне служба като командир на източния фронт.

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5662 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 3229 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран . 16| 7680 |11.04.2024 Адв. Емил Георгиев: Като гледам кой е вътрешен министър и кой на електронното упрвление, не съм оптимист за изборите . 10| 5347 |10.04.2024 Бившият гл. секретар П. Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява поръчките на ГЕРБ и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads