Реклама / Ads
10| 5347 |10.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Бившият гл. секретар П. Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява поръчките на ГЕРБ и ДПС

.
Петър Тодорпов
Бях подложен на натиск от министър Стоянов, за да си подам оставката. Той заяви, че ще се работи трудно и започна политически смени на над 18 директора. Беше направено всичко възможно да ме заобикалят и всяка една неизгода да бъде прехвърлена на мен, а положителните резултати да се прехвърлят на министъра и неговия екип. Това заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по Евронюз.
 

„Борбата в МВР е кой ще организира изборите. По закон това е главният секретар, която е оперативната фигура, оглавяваща щаба на изборите, цялостната организация и работата по сигналите. Целта е явно да бъде овладяно МВР само от една политическа сила и това е силата, която застава зад министъра и политическото ръководство на МВР. Той много категорично беше защитен от две сили – ГЕРБ и ДПС. ПП в един момент с изненада установиха при смяната на директорите и след резултатите от местните избори, че Калин Стоянов не е техен министър. За мен беше ясно още на десетия ден, че дефакто вътрешният министър изпълнява волята на друга политическа сила, а не на ПП“, категоричен е той.

 

„След като главният секретар бъде отстранен, с неговият заместник, който е изключително близък с Калин Стоянов, тъй като му беше заместник в ГДБОП, вече няма да имат разногласия и напрежение и работата по изборите ще тръгне в „правилната посока“, а именно да обслужи интересите на определени политически сили“, допълни бившият главен секретар.

Припомняме, че Петър Тодоров подаде оставка, след като министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до президентството, с което изиска смяната му. Президентът първоначално отказа да го освободи от поста и заяви, че вижда „чистка“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6658 |08.04.2024 Асен Генов: Съставянето на служебния кабинет - голяма българска социалистическа сватба . 9| 3391 |07.04.2024 "Продължаваме промяната" зове Радев да не назначава служебния кабинет . 15| 8843 |06.04.2024 Журналист: България се движи към Орбанов сценарий, а Радев е възможният кандидат да олицетвори такъв режим . 5| 3966 |05.04.2024 Поли Паунова пита? Ако имаме съмнение, че и.д. главен прокурор върши престъпление, не трябва ли да бъде отстранен?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads