Реклама / Ads
5| 7246 |21.03.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Стайков: Борислав Сарафов и Илиана Кирилова да подадат оставки

.
Разследващият журналист Николай Стайков Източник: БГНЕС
"Няма как да се изчистят казусите, докато начело на основни разследващи институции, като Софийската градска прокуратура, има хора, свързвани с показания, някои от тях и със записи и снимки с разследваните лица. Не съм оптимист при това ръководство".
 

Това мнение изрази пред БНР разследващият журналист Николай Стайков от Антикорупционния фонд и декларира, че те ще продължат да осветляват такива казуси и информации. 

 

По думите му в антикорупцията най-важен е тонът на върха. В момента управляват приятелите на Петьо Еврото от "Осемте джуджета" и няма как да сме оптимисти в нито един от двата големи случая на влияние в съдебната система, подчерта той и настоя:





"Ако имаме институции, като Инспекторат, като ВСС, на място, за мен след публикуването вчера на документа с показанията от 11 страници на административния ръководител на СГП би трябвало днес тя вече да не е на тази позиция, но виждаме, че отново има едно снишаване на институциите и че призивите и изпълняващият функциите главен прокурор Сарафов и ръководителят на столичната прокуратура да си подадат оставките, защото те са откровено необективни и нямат интерес от разкриването на пълната истина и по "Осемте джуджета", и по Мартин - Нотариуса".

 

Разследващият журналист смята, че работата на извънредната парламентарна комисия е достигнала етапа, в който да изнервя с две неща някои политици: 

 

"Първото е, че започна да свързва двата казуса. Единият от тях - "Осемте джуджета", откровено е неудобен за сегашното управление на прокуратурата, най-вече за главния прокурор Сарафов и за сегашния градски прокурор на София г-жа Кирилова, тъй като започнаха да излизат детайли, документи, изказвания, от които възникват още повече въпроси за това как е работила и как е разследвала прокуратурата по тези казуси и най-вече по Петьо Еврото като най-големият символ, като най-високопоставения магистрат, който е уличен в подобни корупционни схеми на влияние и то на високо ниво в прокуратурата". 





Във връзка с изслушването на бившия главен прокурор Сотир Цацаров във Висшия прокурорски съвет, Стайков изтъкна, че това е било изслушване в изключително приятелска среда. "Там нямаше нито един истински въпрос", отбеляза той и допълни, че би го попитал: "Защо двете най-големи схеми на влияние - тази на Петьо Еврото и тази на Нотариуса, процъфтяват и имат най-силния си период по време на неговия мандат като управляващ прокуратурата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5486 |20.03.2024 Иван Бакалов: Каква е играта на Бойко Борисов? Най-важна му е прокуратурата . 12| 6045 |19.03.2024 Евгений Дайнов: Съставът на Министерски съвет, внесен от Габриел, не е съгласуван или одобрен от ПП-ДБ . 7| 7166 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение . 6| 7772 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads