Събота, 16 Февруари 2019, 21:52
Frognews
10| 5329 |19.07.2014

Служителите на КТБ: Не сме престъпници

.
Служителите на КТБ се противопоставиха на отношението, което са принудени да търпят след скандала с банката, в която работят. Те смятат, че заради скандала достойнството и авторитетът им е уронен и никой не спазва човешките им права. В КТБ АД не работят престъпници, а високо квалифицирани и отговорни хора. Ние работим с клиентите, съпреживяваме проблемите им и търсим заедно с тях решения. Винаги сме се водили от максимата, че „клиентите са ни скъпи", пишат в отворено писмо до институциите и медиите служителите на КТБ.

 

„Ние, служителите на Корпоративна търговска банка, сме тези, които години наред с труда си допринасяме за професионалното обслужване с грижа и внимание към всеки клиент. Не ние манипулирахме клиентите, за да теглят в един и същи момент парите си от банката, предизвиквайки ликвидна криза. Ние сме тези, които попаднаха под прекия обстрел на атаката срещу банката. Ние сме изрядни данъкоплатци на държавата и отговорни гласоподаватели. Всеки един от нас лично е участвал в дългогодишните благотворителни и дарителски кампании на банката насочени към социални институции за деца и възрастни, защото вярваме, че обществото има нужда от такива каузи. Като такива смятаме, че имаме право да споделим публично своето възмущение и несъгласие с отношението към нас и оценката за нашата работа", посочват работещите в банката.

 

 „През последните седмици всички сме свидетели на показните действия на следствените органи - мнимо атакуване на офиси на банката, всяло паника сред вложителите, многократно повторение на кадри от конвоирането с белезници на наши колеги. Съпровождащите ги текстове натрапват впечатлението за извършено от тях тежко криминално престъпление, което до момента не е доказано. Срамът, унижението и притесненията на тези хора от ситуацията и публичното им злепоставяне, при положение че не са публични личности и едва ли са дали съгласие да бъдат снимани, не бяха спестени. Изземването на документация и обиските в помещенията на банката също е съпътствано с грубо и обидно отношение към нас, без да е доказана наша вина. Цената на търсената атрактивност при поднасяне на информацията се заплаща от нас с уронване на достойнството и авторитета ни".

 

Според служителите пред очите на цялата общественост се нарушава и основния принцип на правораздаването, определен в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на РБ, според който всеки се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда. Заклеймявани сме като извършители на тежки престъпни деяния, без това да е доказано по действащия правов ред, посочват служителите.

 

„Ние подкрепяме правото на обществото да бъде информирано, но това не трябва да става за сметка на неспазването на гарантирани основни човешки права. Обръщаме се към всички отговорни фактори и регулаторни органи да приложат своите правомощия и да бъде прекратено потъпкването на нашите човешки права. Категорично възразяваме и по отношение па необоснованите обвинения на Управителя на БНБ към служителите на КТБ АД. Той квалифицира дейността на банката като „несъвместима със закона и добрите банкови практики", без да посочва нито един аргумент в подкрепа на твърдението си. В името на справедливостта трябва да кажем, че ако към 20 юни 2014 г., заради медийните и институционални атаки, банката изпита нужда само от ликвидна подкрепа, днес, след принудителното спиране на дейността й тя вече има нужда от действия за възстановяване на пораженията от "оздравителните мерки", разпоредени от УС на БНБ. В КТБ АД не работят престъпници, а високо квалифицирани и отговорни хора, се казва още в писмото.

 

Отворено писмо от служителите на КТБ АД
От името на служителите на Корпоративна търговска банка АД

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Ухааа! Слънчев бряг в ТОП 10 за секс курорти 5| 10804 |17.07.2014 . К. Парамов: Буров ще стане от гроба от срам 9| 5622 |16.07.2014 . Александров: Василев се страхува да не би в ареста "да получи инфаркт" 25| 7378 |16.07.2014 . Хампарцумян води с едни гърди за служебен премиер 44| 7049 |15.07.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах