Реклама / Ads
8| 5023 |16.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Цветанов: Реформите на Йовчев в МВР - причина за показните убийства

.
Цветан Цветанов
Имаме леко повишаване на криминалната престъпност в сравнение с други години и това може би е резултат от реформите на Тройната коалиция. С изваждането на ГДБОП от МВР, от 1000 служители в момента са около 150 - 200 човека в ДАНС. И когато говорим за тези убийства, някой да пита ДАНС за това?. И затова искаме да върнем ГДБОП в естествената среда.Това каза в "Лице в лице" Цветан Цветанов от ГЕРБ.
 
В тази връзка сме предвидили и законодателни промени, за да се структурира по адекватен начин системата, допълни той.

Сегашният главен секератар е служител на ДАНС, шефа на кабинета на Йовчев беше от ДАНС. Изгуби се полицейският профил на една изцяло полицейска структура по време на управлението на Тройната коалиция. Чест прави на сегашния  министър, че гледа професионално на назначавания, хората са от системата на МВР и имат опит.

Законовите промени 2009 -2011 бяха дискутирани с европейската комисия. В този период имаше респект към органите на реда. Внушаван беше страх. Нека си пропимним какво се случваше с поръчковите убийства, с контрабандните стоки и т.н., не забрави да се похвали Цветанов.

Трябва да правим взаимните компромиси. Напрежението, което го има, дори е полезно за това управление. Те водят към повече разговори и компромиси, каза Цветанов  относно възможността Патриотичния фронт да бъде изолиран от управляващата коалиция. По думите му това не се налага.

Категорично сме заявили, че в този управленски мандат ГЕРБ управлява без ДПС, заяви той.

Има разминаване в позициите по съдебната реформа с РБ и ПФ по стратегията, но след това ще започне съществената работа в парламента по проекта.Тази стратегия не е краткосрочна и там, където няма консенсус, то това ще бъде реализирано на по-късен етап, обясни той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10938 |16.01.2015 Т. Ников за Фрог: Случаят "Сертов" не е щуротия, а плащане за гяволъка . 0| 4875 |15.01.2015 Д-р Б. Миланов пред Фрог: Гуверньорът на ЕЦБ да посочи гнилите ябълки на БНБ . 3| 4863 |15.01.2015 Главно мюфтийство се оплака: Поругана е джамията в Добрич . 11| 5927 |14.01.2015 Ревизоро пред Фрог: В "Булгартабак" трябва да има измервателни уреди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads