Реклама / Ads
3| 5045 |27.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Вечният Лазаров може да унижава волейбола, но биологичният часовник цъка

.
Колелото на живота - никой не го е спрял досега... Източник: Захари Зограф
Пенсионерът Данчо Лазаров, все още шеф на федерацията по волейбол, се държи с треньора на националите Силвано Пранди като старшина с новобранци. Или ще върнеш в отбора тези, които ти казвам, или прав ти път. Така старшинката поставя условия на войниците, за да ги пусне в отпуск или да им даде нещо, което по принцип им се полага.
 

Вакса за обувките, например. Важното в този подход е унижението и демострацията на власт. Аз казвам, а ти трябва да изпълняваш.

 

Отвратително и издава фелдфебелски манталитет и мисловно ниво. Още по-отвратително е, че само Владо Николов, вече бившият капитан на национални отбор, заяви открито, че подобен ултиматум е неуместен и той на мястото на Пранди би подал оставка. Това е честна позиция на спортист и треньор, който по едно време бе залитнал по участие в тв формати и шоута, които смутиха част от феновете му… Хубаво е, че не е изгубил чувството за достойнство и порядък. Защото да защитиш колегите си и треньора им е порядъчност, каквато все по-рядко се вижда по тези земи.

 

Случката има още един аспект: ще се възползват ли Валентин и Георги Братоеви и Николай Николов от ходатайство, произведено в заповеден тон. Всички ние сме им се радвали многократно и бихме го правили пак, стига това да става по честния начин. Конкуренцията за националния отбор е голяма – и слава Богу! Останаха такива волейбола и художествената гимнастика. Затова и нивото е високо. Волейболистите бяха отвяти от словенците на осминафинала, но и това го има в картите. Онези момчета горяха и се хвърляха като в битка, а нашите правеха плахи опити да се противопоставят. Сигурно няма да се класираме за Олимпиадата в Токио на турнира в Берлин, след като изпуснахме реални възможности, но и това не е болка за умиране. Децата и младежите, които идват във волейбола са гаранция, е отново ще бъдем световна сила. Дори временния спад – продължил неприятно дълго – няма да спре развитието на този спорт у нас. Дори Данчо Лазаров и кръгът около него няма да го спрат. Битката за неговия стол също влияе, защото предполага интриги и неубедителни решения. Вождизмът, утвърдил се в ерата „Лазаров“ ще пречи още известно време.

 

Има обаче и добра новина: вечният Лазаров, Инженера, е на достолепна възраст и не може да спре биологичния часовник. Като няма кой да му посочи вратата, ще го направи природата…

 

Димитър Ванев, Русе

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 29254 |17.06.2019 Иванчева пред Фрог: Туморните маркери са ми повишени, не може да съм бременна. Удариха ме жестоко . 4| 9596 |14.06.2019 Адв. Екемджиев: Собственикът на съборената къща във Варна може да заведе дело в Страсбург . 7| 11151 |11.06.2019 Лияна Панделиева: Когато не може да се запази анонимността на объркан тинейджър, какъв Шенген, какви пет лева! . 9| 6536 |03.06.2019 Радан Кънев: В този европарламент мнозинство вдясно не може да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads