Реклама / Ads
1| 6370 |01.11.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Вестник Europost: Денят на добрата новина от България запали искрата в Брюксел

.
Бриджит Чернота
Бяха представени само пет проекта, но ползата от тях променя живота на хиляди хора.
 

Продължавайте все така! Всеки ден просто станете от сън и се опитайте да направите по-добър своя живот и този на някой друг! Това са думи на неуморната и енергична приятелка на България Бриджит Чернота, бивш докладчик на Европейската комисия за България. На 18 октомври Чернота и Национално движение „България си ти!“ организираха Ден на добрата новина от България в Брюксел.

Бяха представени само пет проекта, но ползата от тях е променила съдбата на хиляди българи. По думите на Веселин Вълканов, посланик на Република България в Белгия, „такива събития карат хората, които вършат добро, да станат по-уверени и да вдъхновяват и други в България.“

„България си ти!“ извършва огромна дейност, за да подпомага нуждаещи се семейства.
Това е една от нашите планирани цели, поясни председателят на Движението Димитър Куцаров и добави, че те са оргганизирали първата в страната мобилна стоматологична клиника.

Лютиерският център в Русе е едно от малкото места в страната, където един млад човек може да се научи не само да изработва китара или цигулка, но също така и как да поправи стар инструмент.

Целта на Дунавския център за изкуства и занаяти в Русе е да се помогне на занаятчииите от долното поречие на река Дунав да достигнат до повече пазари.
Седем причини да обичаш България, както и много други данни и материали и изключителни снимки от страната, съдържа приложението за iPad, изработено от Барбара Пейдж-Робъртс.

Мик Купър е отворил Кафе „Феникс“ във Видин, където обучава на готварство деца от Дома за сираци в Ново село. Той планира да открие верига от такива кафенета в цялата страна. Пейдж-Робъртс и Купър са британци.

По време на B2B сесията (бизнес среща), проф. Стефан Хаджитодоров от Българската академия на науките и Вицепрезидентът на Съюза на българските художници, Анджело Красини – който показа изключителната си колекция от бижута, споделиха идеите си с публиката.

„Телиш“ АД представи своята богата колекция от български вина с марка „Телиш“.

Вдъхновени от проектите, българските евродепутати Евгени Кирилов и Андрей Ковачев заявиха, че ще предложат на всички свои български колеги да подкрепят тази инициатива и в бъдеще.

Друга причина за доброто настроение в Res¬i¬dence Pal¬ace в Брюксел бяха и изпълненията на българския тенор Калуди Калудов, джаз изпълнителя Васил Петров, най-добрата в света бийтбоксер Адриана Николова – Печенката и певеца Борислав Димитров – Бобо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5804 |01.11.2013 1милион ученици с таблети от партийните субсидии . 1| 6097 |01.11.2013 Известни българи подкрепиха "Ден на добрата новина" . 0| 6877 |31.10.2013 Наградиха победителите от Цветната олимпиада в Благоевград . 62| 6117 |31.10.2013 Студенти: Телефоните ни се подслушват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads