Реклама / Ads
30| 47382 |28.05.2013 ЪNDERGROUND

Алексей Петров в Топ-10 на световните мафиоти

.
Списък на мафиотските босове по света публикува руския сайт lenta.ru преди два дни. В него са главатарите на сицилианската, руската, японската, хю-йоркската и други мафии.
 
Показани са техните лица, които олицетворяват организираната престъпност, която печели по незаконен начин стотици милиарди годишно и обрича на насилие и нищета населението в различни краища на планетата.

Себастиян Пелле

 

1. Себастиян Пелле е един от босовете на италианската Ндрангета. Той е арестуван на 9 ноември 2011 г. Ндрангета е създадена в бедната италианска провинция Калабрия. Смята се за най-успешната престъпна организация в Италия през последните години. По някои данни тя реализира печалби, които се равняват на 3% от БВП на страната.

Жак Имбер излиза от затвора

 

2. Един от лидерите на марсилската мафия е 75-годишния Жак Имбер. На тази снимка е когато излиза от затвора на 8 април 2005 г. Имбер е част от мафиотската група „Три патици”, която вилнее от 50-те до край на 70-те години на м.в. във Франция. Срещу Имбер е правен опит за покушение, но боса оцелява и е наречен „Безсмъртния”. Заснет е и филм с това заглавие..

Алексей Петров от Русия

 

 

3. Предполагаемият лидер на славянската мафия в Москва е Алексей Петров с прякор Леня Хитрия. Снимката е от 19 септември 2011 г. Петров бил избран за лидер на славянските групировки през 2009 г. след убийството на Вячеслав Иванков – Япончик. (Името на руския мафиот съвпада с името на обвиняемия по делото "Октопод", същ Алексей Петров, но единия е от българин от село Бабинци, а другият - руснак от Москва. Освен това прякорът на нашия Петров е Трактора.)

Арестът на Юри Саликов в Испания
 

 

4. Един от лидерите на Тамбовската организирана престъпност е Юри Саликов. Той е арестуван и съден в испанския град Палма де Майорка. Тамбовската мафия превзема Санкт Петербург в края на 80-те годиин. За неин създател се счита бизнесмена Владимир Барсуков – Кумарин, който излежава в момента 15-годишна присъда.

Белезници и за Генадий Петров

 

5. Друг лидер на Тамбовската мафия е Генадий Петров. Той също е съден от съда в Палма де Майорка през 2008 г. Той и още неколцина руски мафиоти са задържани от испанската полиция по време на операция „Тройка”. Те са обвинени за пране на пари на мафията в Испания. Става дума за стотици милиони. През 2012 г. Петров успява да се върне в Русия и оттогава испанците очакват екстрадирането му.

Винсент Басиано
 

6. Босът на фамилията Бонано в Ню Йорк – Винсент Басиано по прякор Красавецът Вини. Фамилията Бонано е една от петте най-влиятелни италиански фамилии в САЩ, свързани с мафията. Останалите са Гамбино, Дженовезе, Коломбо и Леккезе. През 2011 г. Басиано е осъден на доживотен затвор за убийство.

Винсент Джиганте - 1958 г.

 

7. Така е изглеждал босът от фамилията Дженовезе Винсент Джиганте през 1958 г. Той оглавява клана от 1981 г. до смъртта си през 2005 г. Считан е за най-могъщия гангстер в Америка. Осъден е на 12 години затвор и умира в килията.

Синдзи Исахара

 

8. „Пенсионираният” бос на японската Якудза Синдзи Исихара разказва на журналисти случки от своя бурен живот на 5 април 2006 г. Исихара е ръководил един от най-могъщите гангстерски синдикати в света Ямагучи гуми”, в който членуват десетки хиляди бандити. Щабът на организацията е в японския град Кобе.

Ван Куокоя

 

9. Главатарят на един от филиалите на хонконгската мафия групата 14К в Макао – Ван Куокоя, наричан още Счупения зъб в съда през ноември 1999 г.

14К се счита за най-голямата триада в Хонконг и в света. Тя наброява около 20 000 члена и действа също така в Европа и Северна Америка. Групировката е известна със строгата дисциплина и невероятната жестокост.

Марлон Мартинес
 

10. Един от босовете на мафиотската структура „Мара 18” – Марлон Мартинес по време на съдебния процес в Гватемала, където е обвинен в убийство на 30 март 2011 г.

„Мара 18” е най-голямата латиноамериканска банда в Лос Анжелис. Тя се създава в края на 60-те години на м.в. от мексикански имигранти и се занимава с наркотрафик. Организацията наборява около 90 000 членове в САЩ, Мексико и Централна Америка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 14195 |18.11.2012 Алексей Петров се показва зад Марковска . 0| 18872 |17.09.2012 Слагачи край Алексей Петров: Той е златна жаба! . 69| 40222 |12.12.2011 Защо Алексей Петров мрази Бойко Борисов . 39| 12940 |01.08.2011 Срязаха болтовете на колата на основен свидетел срещу Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads