Реклама / Ads
26| 23210 |03.02.2010 ЪNDERGROUND

Фамилията Павлови и Смъртта

.
Малкият Пол
Славка Найденова, сестра на Илия Павлов е убита в дома си в САЩ, заедно с нея е убит и 8-годишният й син Пол. Зловещата вест е новина №1 в американски издания и интернет сайтове, след часове е такава и в България.
 

„Браво, така им се пада”, възторжено отсякъл по телефона зрител на Нова телевизия, който се свързал с предаването „Здравей, България", след като чул вестта.

Доста странно е устроен човек. Трагедията на едни е повод за радост на други. Безмисленото, най-вероятно психарско убийство на млада жена и малкото й момченце, докарва до налудна реакция човек, който е на 10 000 километра от мястото на драмата и той е доволен...

Възможно е да е някой пострадал от фамилията Павлови, да е несправедливо ощетен или нещо такова. Възможно е просто да мрази известните, за които се казва, че са успели. Може и да е просто луд.


Павел Найденов, бащата на Славка и дядо на Пол, не може да проумее вестта. Не иска да я приеме, съзнанието му отказва да я допусне. В разговор рано сутринта на 3 февруари той повтаря, че е научил от журналисти, но все още не е сигурен, защото няма потвърждение от Америка. Звъни упорито на телефоните в къщата в Дейл, щата Вирджиния, където живее Славка със съпруга си Филип и малкия Полчо, както галено наричат в рода второкласника. Там няма кой да вдигне, но той продължава да набира номера...

„Всъщност заради Полчо заминаха за Америка, за да постъпи там на училище, миналата година”, разказва съкрушения Бай Павел. Славето го учеше на английски, но искаше детето да получи добро образование...”
„Каквото е писано, това е, което ще стане и никой смъртен няма
да го промени.”

Еклисиаст


Прокоба. Божие наказание за някакъв грях. Възмездие. Ирония на съдбата. Карма. Трагично стечение на обстоятелства. Някой е проклел този род. Това са най-честите коментари, които съпътстват вестта за зловещото двойно убийство.
Какво се е случило. Сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и 8-годишният й син, мулатчето Пол Уилсън, са намерени мъртви в американския град Дейл сити, щата Вирджиния. Телата на двамата са били открити малко след 11 ч. местно време в понеделник от съпруга на Найденова – Филип и негов приятел, също българин.

Съпругът на Славка е бил на работа. Чул се с жена си няколко пъти през деня. Имали уговорка тя да го чака към 10 часа вечерта със семейната кола до спирката на метрото, която била отдалечена от къщата, където живеели, научи Frognews.bg. Като видял, че Славка я няма, Филип помолил приятел, българин, с който работели заедно, да го закара до тях. Когато стигнали до домът на семейството, влезли и видяли ужасната сцена. Славка и Пол били поразени от огнестрелно оръжие.
Филип си спомнил, че Славка през деня му казала, че някаква непозната жена, вероятно бременна, се навъртала около къщата и помолила да я пусне, за да ползва тоалетната. Той я предупредил да не отваря на непознати.

Полицията е задържала 47-годишната Наташа Уилсън. Това е втората съпруга на първия мъж на Славка. По информация на Frognews.bg двамата се запознали в интернет. За нея познати на семейството казват, че имала психични проблеми и много ревнувала съпруга си, че ходи да вижда сина си Пол. Лестър, който е афроамериканец от етиопски произход, е първият съпруг на Славка Павлова. Той имал втори брак с въпросната рускиня, но се срещал с първата си жена заради детето Пол, който бил във втори клас.

Черна магия тегне над фамилията, заяви за Frognews.bg гадателката Л.В., която от години познава членове на семейство Павлови. Според нея не са малко хората, които са имали вземане-даване с империята, създадена от Илия Павлов и се чувстват ощетени от нея. Те отправяли тъмна енергия чрез магове и врачки.

Славка се омъжва за Филип преди две години, на 19 януари. Сватбата бе в София. Филип е работил за семейството от години. Първоначално е бил личен шофьор на семейството, по-късно помага на Славка в бизнес делата, грижи са и за малкия Пол. Преди десетина дни двамата отпразнували с малко тържество годишнината от радостното събитие.
Славка не е участвала активно в бизнеса на брат си Илия в Мултигруп. По професия е инженер по озеленяване и околна среда. Скромна, не обича светските изяви и избягва медиите, коментират хора от фамилията. Помагаше на баща си след смъртта на Илия, опитваше се да върти и собствен бизнес с туристическа агенция. Славка Павлова Найденова е притежавала и 278151 акции в Тексим банк, което прави 2.7 % от общия брой.

Илия Павлов беше убит с един истрел в сърцето на 7 март 2003 г. пред офиса на групировката на бул. „Г.М.Димитров”. Убийците и досега не са разкрити, нито поръчителите.

„Дори да видя смърт, да знам, че тя дебне някъде някого, никога не казвам за това. Не мога да правя подобно нещо.” Това са думи на Теодора Стефанова, известна като личната гадателка на италианския премиер Берлускони. Изрича ги след убийството на Илия. Тя се познава със семейството на Илия Павлов от години. Среща се с тях в Италия. „Ходили сме дори заедно на мачове. Запознавала ни е с големи звезди на италианския футбол”, спомня си Павел Найденов. В някои от тези пътувания и срещи е участвала и Славка. Тя обаче винаги е в сянката на известния си брат и снаха си Дарина. Но не защото не са се разбирали, а защото не долюбвала светската суматоха. Мнозина от гостите на шумните преди години рождени дни на Павлов в гранд-хотел „Варна”, дори не си спомнят дали е присъствала на звездните купони.

Преди две години и половина, на тържество за рождения ден на бащата Павел Найденов, в увеселителния клуб на фамилията на ул. „Калоян” в столицата, малкия Пол единствен е удостоен с честта да духне свещичките заедно с дядо си. Свещеник от храма „Св. Александър Невски” изпълнява „Многая лета”, а Бай Павел прегръща дъщеря си Славка и си пожелават всичко лошо в семейството да остане зад гърба им. Това е първият празник, който бащата и сестрата на Илия Павлов си позволяват след смъртта му. На тържеството е и бъдещия съпруг на Славка – Филип. Зад пианото са Развигор Попов и Мими Иванова. Малкия Пол танцува с майка си...

Майката на Илия и Славка умира през 1987 г. от инсулт. Павел Найденов се грижи за децата си сам. Без много шум той се оженва преди три години за дългогодишната си приятелка Стефка, пенсионирана медицинска сестра.

Найденов притежава фитнес зала, увеселителен център, фабрика за контактни лещи „Мултилекон”, фабрика за перилни препарати и увеселителен център с басейн в Божурище, автосервиз и други имоти. Предприемачът е израсъл в семейство на потомствени търговци от Долни Богров. Бил е осиновен от чичо си Илия и леля си Славка, на които е кръстил двете си деца. Преди селото, до магистрала „Хемус”, преди години бе издигнат параклис „Св. Илия” в чест на Илия Павлов.
Името на сестрата Славка никога не е свързвано с възходите и несполуките на империята Мултигруп. Тя не е участвала и в трансформациите на групировката след смъртта на брат й. Поддържала е добри отношения със снаха си Дарина, племенниците си и Бояна Попова, жената, която управлява бизнеса след фаталния 7 март 2003 г. Още по времето на Павлов тя е „икономическият гений” на известната групировка, всепризнат професионалист и от чужди експерти.

„Потресени сме, нямаме думи, с които да опишем случилото се. Доколкото знаем всичко в семейството на Славка вървеше нормално, не е имало напрежение или дори най-малък конфликт”. Това бе краткият коментар на близки до семейството хора в САЩ. Те са сигурни, че в много кратък срок американската полиция ще изясни всички обстоятелства около зверското убийство на Славка и малкия Пол. „Използва се огромен ресурс от хора и техника, действа се изключително бързо, професионално и мащабно”, категорични са те.

Съпругът Филип е разпитван няколко часа в полицейското управление. Разпитани са всички съседи и познати на семейството. Установяват се връзките и отношенията на Славка със снаха й Дарина и племенниците й, каквато е задължителната процедура.

Наташа не се е познавала с Дарина Павлова. Самият Лестър не се е виждал от години с Дарина, категорични са от семейството.

Семейството на Илия Павлов се установява окончателно в САЩ след след неговата смърт. Съпругата му Дарина се грижи за двете си деца – дъщерята Паола и синът Илия-Калоян. Паола е отличничка и вероятно ще се развива като икономист. Преди година пък тийнейджърът Илия-Калоян стана шампион на младежката футболна лига на Америка с отбора си „Стилърс”. Той се занимава с американски футбол от пет години. Тренира също борба свободен стил и лакрос (американски спорт, нещо като хокей, но с кепчета и топка), разказва майка му, която много се гордее с неговите успехи.
В САЩ са още Антоанета, първата съпруга на Илия, която е дъщеря на ген. Петър Чергиланов и тяхната дъщеря Венцислава. Тони Чергиланова е омъжена за американец, с който имат фирма за таксиметрови услуги. Нейният брат почина преди година от тежко мозъчно заболяване. Близки до семейството предполагат, че е имал проблеми и с алкохола. Той бе дипломатически служител, но през последните години не се занимавал почти с нищо сериозно.

Дарина Павлова пък бе замесена от светските клуки в близко приятелство и дори любовна връзка със Силвио Берлускони. Самият премиер миналата година не отрече приятелството им, но се пошегува, че повече харесвал дъщерята Паола, което предизвика поредния скандал в Италия, заради крехката възраст на щерката на Илия Павлов. Свидетел на гафа бе тогавашния български премиер Сергей Станишев.

На 19 август 2003 год. около 11.30 часа сутринта сребрист мерцедес S600 с регистрационен номер BB FN 888( BB- от baba, в превод от турски “баща” , F – Фатик N- Найденов), идващ от Бояна по бул.България, пътуващ за хотел Хилтън, спира на кръстовището с бул. „Гоце Делчев” на червен светофар. В този момент по диагонал отдясно набива спирачки „Фолскваген Голф”, тъмен на цвят, със затъмнени стъкла. От него изскачат двойка маскирани мъже, въоръжени с автомати АК-47, като единият започва да стреля по задното стъкло на лимузината , а другият надупчва цялата й дясна страна. На място е убит Филип Найденов, по известен като Малкия Фатик.
Баща му, Исмет Тюркмен Шабан е широко известна личност в заинтересованите среди. Сириец по произход, той пристига в България през 60-те години на 20-ти век, след като вече има издадена смъртна присъда в Турция. Говори се, че е бил близък на Тодор Живков и е участвал в търговията с оръжия и синтетична дрога.

По паспорт Малкия Фатик се казва Филип Найденов Павлов. Избрал е това име заради бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, който се грижел за него като за свое дете.

Днес вече ги няма нито Илия, нито Славка и малкия Пол...

„Не знам какво ще правя оттук насетне. Трудно ми е да преценя. Ударът е толкова жесток, че не знам как ще изляза от него. Не знам дали ще пътувам за САЩ... Каквото ми кажат оттам, това ще направя. Не мога да повярвам, че това наистина се случва...” Това заяви пред Frognews.bg Павел Найденов. Frognews.bg

Текст към снимки:

1. 8-годишният Пол

2. Славка и Филип на сватбеното им тържество през 2008 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 16943 |01.02.2010 Преди 65 г. Народният съд разстреля 100 . 22| 14551 |28.01.2010 Купуването на мълчание – лош знак за журналистиката . 10| 5912 |27.01.2010 Как да отговорим на гръцката агресия . 5| 13213 |25.01.2010 Съдът готви арест за човек на разстрелян прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads