Реклама / Ads
11| 19123 |04.11.2014 ЪNDERGROUND

Пълен абсурд! Медицински експертизи се разминават за здравето на член от „Килърите”

.
Янко Попов-Туцо
Две медицински експертизи тотално си противоречат относно здравословното състояние на един от групата за мокри поръчки „Килърите”-Янко Попов-Туцо. На това основание днес ВКС ще гледа мярката за задържането на Туцо, който е осъден на втора инстанция да лежи 15 години в затвора.
 

Най-шокиращото е, че според частната експертиза, извършена по искане на подсъдимия и неговите защитници, той нито за миг не трябва да стои в ареста, та камо ли в затвора. Любопитното е, че изводите са направени от нашумялата със случая „Белнейски” съдебна лекарка Мария Грозева и още трима нейни колеги от правителствена болница-Росен Хаджиев, Тунан Хюсменов и Цветомила Иванова-Шишкова. Под заглавието „Съдебномедицинска консултация” се казва: Оставането на Янко Попов в ареста помещение крие реален риск за влошаване на здравето му, както и реална опасност от внезапна/скоропостижна/ смърт! 

 



Не на такава позиция, обаче са трима лекари от Медицинския институт към МВР-болница, на които е било възложено да извършат друго-паралелно изследване и то по официално искане на магистратите. То показва, че Туцо действително има хронично заболяване, като високо кръвно, но то не се е обострило и най-спокойно може да си стои в килията. Във въпросната Съдебно- медицинска експертиза се казва следното: Въз основа на медицинската документация, отразяваща състоянието на болния в предходните години и данните от настоящите лабораторни, образни и клинични изследвания, не установяваме влошаване на здравословното състояние на пациента. Актуалното здравословно състояние на болния позволява престоят му в арестно помещение. Не се налага лечение на лицето в болнично или друго заведение поради липса на остро заболяване или обострено хронично такова. 

 



Оказва се, че Янко Попов е един от най-глезените клиенти на Темида. Прокуратурата дори е наредила всеки ден да минава на медицински преглед и да му се предоставя необходимата грижа и лечение. Запознати с правото твърдят, че частната експертиза не може да послужи пред съда като годно доказателство. Въпреки това не е изключено тя да се използва като оръжие в полза Туцо, който иска да излезе на свобода преди ВКС да се е произнесъл окончателно по делото на 12 декември т. г. Разнопосочните медицински експертизи за пореден път поставят на дневен ред един от значимите въпроси-може ли да се вярва на медиците и дали срещу заплащане някой може  лесно да се измъкне от правосъдието. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8894 |03.11.2014 Фрог установи: Сумиста от „Килърите” яко баламосва, мисли ни за балъци . 91| 11232 |02.11.2014 Вложители в КТБ и ТБ "Виктория": Искров на прокурор! . 58| 67068 |29.10.2014 Супер нагло! Пеевски и ДПС лъжат, че нямат нищо общо с КТБ . 42| 77745 |27.10.2014 Пеевски щял да къса уши в "Левски", искал да е като ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads