Реклама / Ads
Frognews
21| 12987 |18.05.2015

За първи път! Автоинструктор разкрива корупцията в ДАИ

.
От години се говори за корупция в ДАИ, но резултатът срещу това е нулев
Действащ автоинструктор разкри за първи път корупционната схема в ДАИ. Митко Трайков е категоричен, че това е причината за смъртта по пътищата ни. В отворено писмо до медиите той обяснява начинът, по който се предават парите- от инструктора до най-високите етажи на властта. Ето и цялото писмо, пък да видим, дали прокуратурата ще се задейства като при кметовете.

                                       ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

 

                                                               от

 

                                      Митко Трайков – автоинстуктор

 

Дами и господа, представители на четвъртата власт!!!

 

Войната по пътищата ще става по-ожесточена!!! Управляващите имитират все по-големи мерки за борба с „джигитите”, като ни съветват да ги преследваме, записваме и ако оживеем след гонката да предадем записа в МВР.  Вие сте странични наблюдатели  и  само отразявате и дори възхвалявате  техните „усилия”. Те вървят след събитията и се опитват да се справят с последствията , а причините прикриват. Предлагат да се въведе отново полигона и часовете по практика да се увеличат. Проблемът не е в броя на часовете, а че не се дават. Любителите се научават само да държат пътя. По време на изпита изпитвача работи с педалите. За категории „C”, „D”, „A” курсистите се качват да карат един- два пъти/ако изобщо се качват/. Курсове за „Професионална компетентност”, „Превоз на опасни товари”, „Електрокаристи, Мотокаристи”, „Багеристи” и други изобщо не се карат, а се издават само документи. От 1999г. изпитите на кандидат шофьорите преминаха от КАТ в ДАИ. От тогава в ИААА за подготовката на водачи отговаря една „другарка”, която съсипа професията ни. В момента са единици инструкторите, които се издържат от тази професия. Останалите са „любители инструктори”, които основната им професия е някаква друга, а след 17ч. като хоби завъртат по 2м/ч. „Другарката” създаде така наречения от нас „Моделът -ТЯ”. „Елитни” учебни центрове на които тя помага, а те помагат на нея. Тези, които не влизат в схемата се гонят „по устав”. Останахме малко такива.

 

ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА. КОРУПЦИЯТА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПРТА. ЕТО КАЗВАМ ГО НА ВИСОК ГЛАС:

 

  „В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСТОРТА ИМА ГНИЛИ ТИКВИ”

 

В продължение на години сме подавали сигнали до всички държавни институции, медии и дори до Европейския съюз. Прилагаме и документи уличаващи корупционната схема, но всичко се прикрива и не се дава гласност.

 

ЗАЩОТО ТОВА Е ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА!!!

 

От 25г. съм инструктор и шофьорски книжки са се продавали винаги. В последните години това  стана организирано и масово. Преди всеки изпитвач си „работеше” за себе си в комбина с един двама инструктори. Сега има стройна организация ръководена от Министерството и всичко се знае, колко се печели и на кой какъв процент се полага.

 

 Схемата е следната:

 

Инструкторът когато прецени възможностите на кандидат шофьора му предлага да си плати или само теоретичния изпит или само практичния или пълна „застраховка”. Изпитвачът остава процент за себе си, а остатъка предава на началника си. Той обаче събира пари и от служителите от пътния контрол. Те събират „такса спокойствие” от транспортните фирми, които претоварват камионите и карат технически неизправни камиони и автобуси. Пунктовете за технически прегледи, които си плащат таксата, издават документи без да извършват реално прегледи. Записите от камерите им никой не ги гледа/както и нашите/. Началникът от своя страна оставя процент за себе си и предава парите в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация. Там се разпределят проценти за отделните служители, за директора и министъра. Останалите пари отиват в партийните каси. Партиите са си разпределили държавните институции и всички крадат и ги използват за чадъри за своите фирми и да рекетират другите.

 

 ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА, А ВИЕ СИ  МЪЛЧИТЕ!?

 

 ЗАЩО?!?!?

 

ТОВА СЪЩО Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА И ВСИЧКИ НИЕ ЗНАЕМ ЗАЩО !?!?

 

ВСИЧКИ СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ ПАРТИИТЕ И СЕ СТРАХУВАТЕ ЗА ЗАПЛАТКИТЕ СИ!

 

ТАКА ЛИ СРЕД ВАС НЕ ОСТАНАХА СМЕЛИ ХОРА, КОИТО ДА ВЪСТАНАТ?

 

ДА СМЕЛИТЕ ВЕЧЕ НЕ РАБОТЯТ КАТО ЖИРНАЛИСТИ, А САМО КАТО „ЛЮБИТЕЛИ- ЖУРНАЛИСТИ” В НЯКОИ САЙТОВЕ.

 

ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ, СЕГАШНОТО СТАТУКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, КОГАТО „ЛЮБИТЕЛИТЕ- ЖУРНАЛИСТИ” СТАНЕТЕ МНОЗИНСТВО!!!

 

А, ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА ЩЕ НАМАЛЕЕ, КОГАТО „ИНСТРУКТОРИТЕ- ЛЮБИТЕЛИ” СТАНАТ МАЛЦИНСТВО!!!!

 

БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА !!!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Как личният „котарак“ на Б.Борисов направи първите си 40 млн 39| 33847 |16.02.2015 . Фрог разкри: (Само)Убит автоинструктор се готвел да разкаже за корупцията в ДАИ 10| 17452 |13.11.2014 . Иво Прокопиев разкрива схемата за убийствата на „Килърите” 28| 21401 |19.01.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ