Реклама / Ads
7| 16046 |07.08.2019 ЪNDERGROUND

За първи път! Фрог пуска показания на дилър за това как носи пари на полицейски шеф от Плевен

.
Камера ”хвана” как Мечката дава плик на полицейския началник Цветомир Илиев Източник: НТВ
Много пъти съм носил пари на полицейски началник от Плевен. Искаше да му вдигнем ограда на къщата. „Мечката“ му направи ремонт на апартамента и гаража. Дадох 500 лева за аспирация на апартамента му. Това разказва наркодилър пред специализирания наказателен съд. Човекът, решил да проговори и да даде показания за симбиозата между бандити и ченгета, е работил за арестувания в началото на тази година плевенски наркоиграч Ивалин- Мечката.
 

Видео, разпространено от НТВ в средата на март т. г.  показа как Мечката подава  между щандовете на хранителен магазин мистериозен плик на шефа на „Криминална полиция“ на Второ РУП Цветомир Илиев. Разбра се още, че Илиев продал колата си на криминално проявен за 2000 лв.  Твърди се, че сделката станала по нареждане на Мечката. Купувачът пък  от своя страна се видял принуден да я пробута за 500 лв, защото не станала за нищо.  За полицая последва леко наказание за срок от 6 месеца. Вчера Фрог публикува снимка от парти, на което един до друг позират същият този наказан вече  полицай Цветомир Илиева и шефа на месното звено на „Вътрешна сигурност“ Цветомир Маринов. До този момент ръководството на МВР остава безразлично за разкритията на няколко медии относно информацията за скандални обвързвания между ченгета и бандити в Плевен.

 

В поредица от материали, Фрог ще публикува  едно към едно част от показанията на хората на „Мечката“. От тях става ясно, че полицейски началници взимат пари от местните наркоиграчи, а така също им нареждат на кого да подхвърлят дрога, за да го задържат. Част от свидетелите споделят, че са искали да се откажат от бизнеса с наркотици, но не са могли, заради натиска на ченгетата и непрестанните заплахи, че ще им припишат други престъпения, на които са станали свидетели.

 

Ето и част от показанията на един от свидетелите едно към едно. Уточнаваме, че вместо името на полицейския началник, ще използваме условно „Полицая“.  

 

„ Тези пари са  подкуп за „Полицая“,  която стана началник на ….. в Плевен. Аз отидох до моя приятел М. К. Той ми извади 200-300 грама амфетамин, той като аз в момента нямах и отидох да ги занеса на Шеки в х-л „Балкан“. На другия ден занесох 3000 лв., които ми даде Шеки на „Полицая“    в гаража му, където съм ходил многократно и съм му давал и друг път пари и от мен и от Шеки. И от други хора също. През 2017 г. Ивелин /Мечката/ ми се обади и ми каза, че трябва да отидем при „Полицая“  , защото иначе щяло да стане лошо и щял да ме хваща. Тогава Ивелин ме запозна с  „Полицая“  и тогава разбрах къде живее-в Плевен, в ….. квартал, ….. мисля,  че първата пресечка вдясно и от лявата страна се намира гаража му.

 

Впоследствие започнах да подавам информация на „Полицая“  по линия на наркотици, като ми каза да не контактувам с други полицаи, защото знаеше, че комуникирам с други полица и от Първо РУ, Второ РУ и ОДМВР-Плевен. Ходили сме да помагаме на „Полицая“  да пренасяме кошери, аз „Мечката“ и  Балки от едно село Коиловци. Тогава той ни каза, че трябва да му правим оградата на къщата, но Ивелин, не искаше да я правим, защото ще излезе 10-15 хиляди лева. Но Ивелин направи ремонт на апартамент и гаража на „Полицая“ с негови средства и му вързаха тока на гаража нелегално към ел. мрежата. Спомням си, че дадох на „Полицая“  500 лева за аспирация на апартамента.  Давал съм пари на „Полицая“, защото иначе тормозеше мои близки, като им изпращаше охранителна полиция. Също така му дадох пари от името на М. К., за да прекрати досъдебното производство за запалени от него пластмасови контейнери. Тогава взех от М. 250 лв. и дадох още 250 лв. от мен и ги занесох на „Полицая“. М. ми беше голям приятел от дете до преди няколко месеца, когато полицай от Второ РУ в Плевен започнаха да го прибират за по 24 часа.

 

И той пусна жалба срещу полицаите. И тогава нещо се настрои срещу мен. Аз го водих при Мечката, защото М. беше единственият човек, на който аз имах доверие и лично му давам и амфетамини  и марихуана. Но той поиска да спре да продава. Ивелин изрично каза това да не става и М. да не спира да продава. В следствие на тормоза М. се отдръпна от мен. Беше го страх, както и мен, да спрем да продаваме, защото Ивелин ще ни нагласи чрез полицията, дари и да спрем да продаваме наркотици. Аз съм опитвал да се откажа, но всеки път като се издължах на Ивелин, той ми носеше ново количество.

Също така ме беше страх, че ако спра, ще ме набедят за други престъпления, на които аз съм присъствал.  

 

Очаквайте продължение!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 29509 |06.08.2019 Само във Фрог: Ченгето, взело плик от наркоиграч, вдига наздравици с шеф на „Вътрешна сигурност“ . 23| 14559 |05.08.2019 Само във Фрог: Алармират ЕК и посланиците у нас за репресии на ДАНС върху партия . 20| 12834 |29.07.2019 Само във Фрог: МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев . 6| 15631 |23.06.2019 МВР витиевато потвърди, че командос е отвлякъл дете чак ден след Фрог нюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads