Реклама / Ads
3| 13893 |12.03.2019 ЪNDERGROUND

Служители алармират: Влиятелен олигарх посяга на бизнеса на опоненти чрез Агенцията по вписванията

.
Източник: БГНЕС
Нови правила за работа в Агенцията по вписванията, въведени отскоро, предизвикаха истинско брожение сред служителите. Те са категорични, че с тях не само се погазва закона, но и се създават възможности за неправомерна смяна на собствеността на фирми.
 

Юристи с опит разказаха пред екипа ни, че според новите правила няма нужда да се извършват досегашните проверки. Достатъчно било документално да се набавят, за да се промени мажоритарния собственик, например.

 

При това положение, ако стане гаф, на  чиновниците  може да им се търси наказателна отговорност за това, че не са спазили закона. В същото време могат да се намерят и вратички за „кражба“ на бизнес, каквито опити се правят в България. Не се изключва вероятността известен олигарх, познат с влиянието си във всички държавни институции, лично да се облагодетелства от тази възможност и да посегне на бизнеса на свои дългогодишни опоненти. Преди дни Фрог алармира, че 10 юристи са уволнени от Агенцията. Служителите продължават да работят в напрегната среда заради кадровите и нормативни промените. От Агенцията пък са категорични, че с новите правила всъщност се затягал контрола.

 

Припомняме ви, че Търговският регистър се срина през лятото и предизвика най-голямата криза в Агенцията. Допуска се, че атаката е станала умишлено, за да се заличи компрометираща информация за известни хора в държавата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11087 |12.03.2019 Свидетели на прокуратурата се изпокриха, спецсъдът нареди Бисер Лазов да се яви в залата . 8| 11605 |08.03.2019 Само във Фрог: Емилиян Гебрев е отровен в гаража му, сочи версия на МВР . 2| 6658 |05.03.2019 Трима души са с обвинения за пране на пари и данъчни измами за 1 млн. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads