Реклама / Ads
75| 5970 |14.05.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Няма да се дам на комунистите

.
Бойко Борисов
Нищо не се е променило, щом в Берлин, Лондон, Рим и Токио все още посланици са хора от бившата Държавна сигурност. Пропагандата на комунистите е такава, че се забравят нещата. Наглостта им е безкрайна. Надявам се Христина Митрева да подаде молба за пенсиониране.
 

Не правя сметка да се дам на комунистите.Това заяви премиерът Бойко Борисов на конгреса на репресираните от комунистическия режим. Борисов изрази възмущение, че Комунистическата партия прави 45-ти, 46-ти конгрес, отчита възход и признава цялата си история, включително и репресиите към хора в концентрационните лагери. „Да дадеш хора да ги ядат прасетата в Скравена или по другите лагери значи е нормално за тази партия” , каза премиерът. Той призова репресираните от режима да разказват за това какво е било, за действията на Народния съд, защото времето минава.


Пропагандата на комунистите е такава, че се забравят нещата. Миналата година ме осъдиха комунистите да платя глоба затова, че ги обиждам и репресирам. Наглостта им е безкрайна”, каза министър-председателят. Борисов заяви, че 22 години след промените, независимо, че са върнали държавата не 45 години, но и встрани, комунистите продължават да се държат така, все едно нищо не се е случило, а сме им длъжни.

Премиерът каза, че нищо не се е променило, щом в Берлин, Лондон, Рим и Токио все още посланици са хора от бившата Държавна сигурност. „Съжалявам, че тези, които са си заплюли дясното пространство, сиреч демократичното, но и антикомунистическото, ги няма сред вас”, каза Борисов като имаше предвид Синята коалиция. Борисов припомни съдбата на своя дядо, като каза, че в досието му е пишело, че е народен враг и че е починал от червен вятър. „Децата на тези същите доскоро, ако не бяхме ние да ги свалим, управляваха”, каза още Бойко Борисов. Трябва да бъдем безпощадни, каза още Бойко Борисов.

На конгреса на репресираните от комунистическия режим присъства президентът Петър Стоянов.

Премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос като заяви, че се надява управителят на Националния осигурителен институт – НОИ Христина Митрева да подаде молба за освобождаване от длъжност. Борисов каза: „Тя е в пенсионна възраст. Надявам се да си подаде молбата и парламентът да предложи нов човек на нейно място”.

Бойко Борисов изрази съжаление за инцидента днес в столицата, при който загина един младеж и бяха ранени тежко две жени, след като паднаха заедно със срутен парапет на балкон . Пред журналисти Бойко Борисов заяви: „Ужасно. Видях, че ме е търсил дежурният в МВР, но нямах телефон. Съжалявам много”.

Борисов посочи, че в София са оправени фасадите на над 500 – 600 сгради, откакто е станал кмет. „Толкова много сгради. Сигурно над 500 – 600 фасади и сгради сме оправили, откакто станах кмет. Знаете София каква я заварих. Съжалявам, че това се е случило”, каза министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 6585 |10.05.2011 Борисов: Който иска Станишев, избира лъжата . 62| 6600 |26.03.2011 Бойко Борисов: Трябваше да оставя БСП да си решава проблемите . 140| 7500 |20.03.2011 Б. Борисов: По селски пътища хляб няма . 52| 6194 |20.03.2011 Б. Борисов: Нищо хубаво не ни очаква във военна ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads