Реклама / Ads
94| 7513 |16.02.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Ще сме в изолация, докато Реформаторите не разберат, че помагат на БСП

.
Предпочитам да сме в изолация, да се борим сами, докато колегите от Реформаторския блок разберат, че по този начин помагат на БСП и новата им патерица, и че никога няма шанс да направим мнозинство, за да управляваме и да направим реформите, заяви Бойко Борисов след преизбирането му.
 

 

Той се върна към изборите миналата година, когато стана скандала с бюлетините в Костинброд: „Аз започнах да имам чувство за вина като гледах медиите в деня на разимисъл. Попитайте Цветанов как му казах, че ако се окаже вярно ще извадя партията от изборите. Какво пречеше на ДАНС да пусне проследяване и да проследи целия процес за бюлетините в Костинброд. Чул съм поне 20 души, че са свалили ГЕРБ. Както чувам, че и много ме били създали. Дори и моят приятел Росен Петров и той каза, че ме е създал за политиката. Добре, че баща не ми е. Имам си майка и баща, повече създатели не ми трябват. Аз съм се създал сам, и всичко съм си направил сам от А до Я”

Предишната тройна коалиция си купи влаковете –Сименсите - и не си ги плати. Раздадоха си 500 милиона за градинки и паркчета, а не си платиха влаковете, затова ни замразиха сметките. Какви реформи да направиш в БДЖ, когато то виси с 300 милиона?, попита Борисов.

„Една лъжа, която не можахме да оборим – те съумяха да внушат, че ние сме замразили пенсиите, а от първия ден правителството на ГЕРБ започнахме да плащаме по-високите пенсии в най-голямата финансова и икономическа криза. Но тези лъжци говорят, че сме ги замразили. Внушения. Станишев каза, че още се колебаели дали да подпишат или не за „Белене”. Колко време още”, попита Бойко Борисов.

„Ще има много тежки още един-два месеца, докато победим през май. Тогава вече страхът в хората ще почне да преминава. Сега е тиха ярост, защото има страхливи хора. Десетки хиляди всяка вечер минаваха по улиците на София. Те не са станали по-доволни. Това рано или късно ще избие. Напрежението в страната витае. Затова се опасявам с разиграването на етническата карта”, посочи Борисов.

„В ГЕРБ има много български мохамедани и когато някой хвърли камък по църква или джамия, за мен е едно и също. На Балканите това е все едно да си играеш с динамит”, обясни той.

 

Той не пропусна да отправи реплика към Иван Костов във връзка с вчерашно негово изказване: „Не ГЕРБ уби СДС, Иван Костов уби СДС”, заяви Бойко Борисов. Вчерашните думи на Костов Борисов определи като най-големият комплимент, който е чувал за себе си и за ГЕРБ – а именно, че ГЕРБ не може да се разбере с никой.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 7059 |30.12.2013 Равносметката на Борисов: Нашата оставка не донесе нищо добро . 46| 7484 |14.12.2013 Борисов: Доган и Местан ще хвърлят и Орешарски на кучетата . 56| 7339 |13.12.2013 Б.Борисов: Обичаме се с Реформаторите, обречени сме да сме заедно . 73| 9871 |07.12.2013 Борисов: Орешарски ще бъде заварчик на несъществуващ газопровод

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads