Реклама / Ads
2| 7542 |24.01.2020 ПОЛИТИКА

Депутатът Иван Ченчев: Правителството работи на парче и постоянно гаси пожари - ненормално е

.
Иван Ченчев Източник: БГНЕС
”За щастие в българския парламент има опозиция, но проблемът е, че няма кой да я чуе”, заяви Иван Ченчев, депутат от ПГ на ”БСП за България”, пред телевизия Евроком.
 

"Това правителство работи на парче и постоянно гаси пожари, но това не е нормално управление. Имаме арестуван министър, но според управляващите вотът на недоверие бил неоснователен. Имаме арестуван министър! Само че отговорността носи този, който го е назначил. Имаме премиер, който управлява 17 министерства и който подписва и приема техните политики. Той носи най-голяма отговорност и следва да си тръгне. Ако не беше вотът на недоверие, нямаше да има министър в ареста. Смятам, че всичко последващо се случи именно благодарение на него. Изведнъж премиерът започна да работи в събота и да се взимат определени мерки", продължи по темата Ченчев.

 

На въпрос от водещия как той би тълкувал притеснителното отразяване на вота на недоверие от международната преса, депутатът от левицата отговори, че е съвсем основателно и напомни, че България вече беше осъдена за високи нива на мръсния въздух в Европейския съд през 2017-та година. Добави и че лошото в тази ситуация е, че оттогава насам не са предприети никакви по-сериозни мерки по въпроса, като дори към момента въздухът в множество градове е изключително мръсен, а в София е 10 пъти над нормата.

 

"При положение, че има толкова сериозна катастрофа във всеки един сектор- какво очаквате. Според мен колелото вече се е завъртяло и процесът е необратим. Това правителство е проблемно за здравето на българина и случващото се у нас в момента го доказва", отбеляза Ченчев.

 

По темата с водата той отговори, че след срещата с хидроинженери и експертите по водите на Позитано вчера, станало ясно, че освен че ситуацията била изключително кризисна, проблемите щели тепърва да се изострят още повече. Ченчев напомни, че след проучвания на хидроинженери още през 2012-та година се оказва, че водното ниво на "Бели Искър" се държи на 20% от капацитета му, така че да не се компрометира стената. "Оттогава тя все повече се напуквала и е във все по-трагично състояние, но въпреки това оттогава до днес нищо не е направено по въпроса", каза депутатът на левицата.

 

"Ситуацията с водата - ето днес принудиха европейски граждани да се бият за вода. Това красноречиво описва изключително тежка ситуация. Проблемът е, че имаме срив във всички водни системи, които ГЕРБ управлява вече 10 години. Усвоени са 3 милиарда лева за водния сектор, но губим 61% от водния капацитет на страната. Нищо не е направено с тези три милиарда през последните 10 години, а ние продължаваме да губим значителни водни количества, но на дневен ред се обсъжда ВиК холдинг", завърши Иван Ченчев.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 29400 |20.01.2020 Татяна Дончева: Чадата на Иван Костов, които станаха гербаджии, бяха отстреляни . 9| 10093 |17.01.2020 Борис Попиванов: Победите на ГЕРБ през 2019-а вземат своите жертви . 5| 8266 |06.01.2020 Велизар Енчев: Иван Гешев стана правителствен адвокат . 51| 14518 |23.12.2019 Защо властимащите не дадоха орден на Иван Костов, пита Илиян Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads