Реклама / Ads
60| 12359 |01.02.2012 ПОЛИТИКА

Д. Гяуров: Съветническият кръг около Първанов направи много бели

.
Димо Гяуров
Истината за паспорта на Филчев е някъде по средата. Цялото процесуално-следствено действие за Перник щяло да падне в съда, дори и да не беше станало самоубийството на Стоев.
 

Беше предоставена голяма по обем информация на депутатите, МВР е свършило много работа по отвличането на Мирослава от Перник, грешките са при задържането на Стойчо Стоев, обяви по ТВ 7 шефът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред А. Анастасов. Ако едно лице е осъждано, не може да получи оръжие, каза той. Според него трябвало да има анкетна комисия.

Беше дадена целенасочено твърде много детайлна информация в хода на разследването и много малко за инцидента в дома; никой не каза дали полицията е знаела, че той разполага със законно оръжие, това е А и Б на разследването, каза Димо Гяуров от ДСБ. Това бил един от многото основни пропуски. Целенасочено се смотавало това килер ли е. Най-ужасното обаче било, че този човек е получил удължаване на разрешителното си, докато е имал мярка. Цялото процесуално-следствено действие щяло да падне в съда, дори и да не беше станало самоубийството, защото поемните лица били в коридора през цялото време, коментира Гяуров. Ако съставът на комисията е с членове, преобладаващо от ГЕРБ, се съмнявам, че ще има резултати, каза той.

Не вярвам много на това, че Филчев е искал дипломатически паспорт от Паси с 10-годишна давност. Той беше добър юрист и е знаел, че няма такова нещо, коментира Гяуров. Истината вероятно е някъде по средата, добави той.

Познавах г-н Първанов още от 37-то НС, добави той. Гяуров си подал оставката, когато Първанов станал президент, но тя не му била приета. Гяуров бил този, който държал папката с информацията за досието на Първанов, но известно време не можел да я оповести, защото нямало законни основания за това, обясни той. От НРС Първанов не беше зависим, категоричен беше той. Оставането на Гяуров било свързано с членството на България в НАТО.  Имаше един съветнически кръг около Първанов, който направи много бели, хора, занимаващи се с интриги, продължи той. Гяуров добави, че оставил добре организирана и функционираща служба.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 25404 |29.01.2012 Соколов: Който е назначил Трактора в НСС, да носи отговорност . 48| 8639 |26.01.2012 Трактора и Първанов имат родова връзка - ДС . 32| 9340 |24.01.2012 Любка връща Първанов в БСП . 0| 9406 |23.01.2012 Връщането на Първанов в панелка е ПР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads