Реклама / Ads
9| 14232 |25.04.2018 ПОЛИТИКА

Хълмист плочник за милиони и верижна корупция

.
Хълмист плочник
На верижката - все верни люде на управлението, от лични зъболекари на премиера до нефтен олигарх. Това е площадът пред НДК в столицата, който беше ремонтиран за европредседателството. Не ”черно на бяло”, а цветно се вижда за какво са дадени официално 2.5 млн. лева за един плочник, който вече е хълмист терен.
 
Пиша "официално", защото обявената обществена поръчка беше 5 млн., разделени на две равни части. Втората част е предназначена (цитат) "при необходимост от повторение на строителството от същия изпълнител".

"Правилно" е преценено - от миналата есен до пролетта вече възникна тази необходимост.

А кой е изпълнителят? Това е "Джи Пи Груп" ООД. Тази компания набра скорост при мандатите на Бойко Борисов и влезе в топлистата на строителите у нас (сред първите пет по обеми).

А кой е зад "Джи Пи Груп? В него с дялове са Владимир Лозанов и Стефан Тотев. Тотев го спрягат като вероятния зъболекар на бате Бойко, за който говореше навремето Татяна Дончева.
    
Зад него е и "Джи Пи Холд". Зад "Джи Пи Холд" са Георги Василев, Владимир Владимиров-Житенски. Ама не са само тези интереси. Защото зад цялата строителна галимация има още едно име - на олигарха Валентин Златев от "Лукойл".
   
Компанията с хълмистия плочник пред НДК строеше бензиностанциите на "Лукойл" у нас, работеше в Нефтохима в Бургас по изграждането на голямата каталитична инсталация за хидрокрекинг, участваше в строителството на голф комплекса "Правец ризорт" на мястото на бившата резиденция на Тодор Живков. Комплексът официално е собственост на фирмата "Тера тур сервиз", която се управлява от Васил Златев, бащата на шефа на "Лукойл" и бивш ръководител на Правец (родното място на Живков) при социализма.
И т.н., и т.н.

Въобще прав е Бойко Борисов, че се е учил от Живков. Явно Живковото училище е много скъпо за изплащане, щом се ръсят такива обществени поръчки.

Григор Лилов

Ето и родилият се виц във фейсбук във връзка с хълмистия плочник: Където е стъпила Лиляна Павлова здрава плочка няма !!! Тежи си на мястото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6131 |24.04.2018 Георги Свиленски: ГЕРБ арестуват 10-15 души, после ги пускат . 10| 7585 |23.04.2018 Учредиха нова националистическа партия- ”Независимост” . 1| 6007 |22.04.2018 Валутният фонд въвежда нови регламенти срещу корупцията от 1 юли . 2| 5454 |22.04.2018 ”Афис”: 55 на сто от българите се страхуват, че напрежението между Запада и Русия расте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads