Реклама / Ads
9| 10105 |30.03.2020 ПОЛИТИКА

За информационната война и конспиративни версии около корона вируса

.
Източник: БГНЕС
Дори за безспорния факт: убийството на президента на САЩ Д.Ф.Кенеди (22.11. 1963 г.) възникнаха 11 основни теории и напуснаха света мърцина около 200 свидетели. Темата Covid-19 измести безапелационно всички други световни, регионални и местни събития. Свидетели сме на безпрецедентна инфо-война, включително с дезинформационния инструментариум на fake и false news.
 

Формално между медиите в страните-членки на ЕС, на трите геполитически колоса САЩ, Китай, Русия и останалия свят. Многостранната, респ. частична криза на доверие между четворката се дължи и на разнопосочната политика към свободата на словото, контролирана в Азия и подложена целево на самоцензура в Евразия. А по корона вируса „политкоректните” медии в Европа и Северна Америка (= мейнстрийма), овладяни от глобалистката олигархия, все по-често биват съкращавани в социалните мрежи като СМРАД (= Средства за масова реклама, агитация и пропаганда). Вместо само СМИ (средства за масова информация).


Все по-малко хора вярват в естествения, от природата характер на вируса. Водещи учени вирусолози от Япония, Русия, Великобритания, Китай, САЩ и пр. са категорични в съжденията си, че това е изкуствено култивиран вирус - поливалентен с четири белтъка, постоянно мутиращ. „Вирус със всички характеристики на биологично оръжие, IV степен” (Даниел Новак, Чехия).


И в двете опции на произход на вируса възловите благоприятстващи фактори са глобализацията, ниската битова култура и лична хигиена, особено азиатската и в Китай, където стартира пандемията. В т.ч. традициите за „прехрана с всичко що хвърчи, лази и пълзи”. Да не забравяме и че с взривно консумативното развитие на фармацевтиката през последните десетилетия и експериментите й, имунната човешка система - поне в цивилизования свят – бе отслабена и непоразяващи дотогава здравето микроорганизми стават животозастрашаващи.Според медийните ловци на конспирации коронавирусът е създаден в лаборатории в САЩ или в Китай, + на теория и съвместно. Или е изпуснат при опити с животни в гр. Ухан (мощен индустриален център на автомобилната индустрия и новото поколение електроника – 5G). Там лабораториите били в близост до животински пазар (теза на про атлантическо-тихоокеанския мейнстрийм).


Според национално-идеологическите оттенъци на публикациите, предназначението на Covid 19 като биологично оръжие варира от: а) асиметричен удар срещу реиндустриализацията на икономиката на САЩ за запазване на зависимостта от китайския износ в САЩ или б) целенасочено разстройване на китайската икономика, до: в) редуциране на населението на Земята, или г) поне минимизиране и постепенно претопяване на белокожото население.


Не е тайна, че публикуването на "Есе за законите на населението” от Томас Малтус през 1798 г. „официализира” за пръв път желанието на елита от свръхбогатите по-голямата част от населението да бъде ликвидирано за изхранване и по-добър живот на «оцелелите на Земята». Според различни решения броят на земните жители би следвало да варира от «половин до златния милиард» души, максимум до 2 милиарда. Малтусианството е подкрепяно през вековете от илюминатите, от елитарни клубове като Кралското общество (Royal Society) на Великобритания, Sierra Club, в близкото минало от изказвания на Хенри Кисинджър. Напр. през 1974 г. като държавен секретар на САЩ в Меморандум 200 (= Глобален доклад 200), той цитира документ за свеждане на световното население до половин милиард души със «срок за изпълнение 2040 г.». Съвсем директно заявяват, че хората ставали много и трябвало да се намалят в наши дни Дейвид и други Рокфелеровци, Михаил Горбачов, Жак Ив Кусто, принц Филип, Бил Гейтс и др. През 1974 г. Римският клуб препоръчва биологична война за редуциране на човечеството. Последваха СПИН (ХИВ), Ебола, планове за разделяне на държавите на донори и консуматори, Истанбулската конвенция в частта й за джендъра в подкрепа на ЛГБТИ, които също едва ли ще увеличат природонаселението.


При белокожо население на Земята максимум от около 30% преди няколко години, създало почти всичко ценно и научно прогресивно в нашето съвремие и в новата ера, проф. Ливри се удивява над темата в заглавието с недоумение. Без да намесваме визиите на «паневропееца» граф Рихард Кууденхофе-Калерги, австро-унгарец с майка японка. Петимен за смесване на европейска кръв с африканска и азиатска, за „оцветяване” на европейците, за понижаване на коефициента им на интелигентност и превръщането им в лесно манипулируема и управляема работна сила. А какво правим с ислямисткия башибозук?

 

В Щатите изровиха книгата на Дийн Кунц „Очите на мрака”/1981 г., в която руснаците изобретяват биологичното оръжие „Горки 400”, преименовано в следващо издание на книгата през 1996 г. в „Ухан 400”. Публицистът Л.Старидолски споделя, че фенове на конспирацията коментирали съвпадението на името с гр. Ухан (Уикенд, 14.03.2020 г.).

 

През 2014 г. президентът Обама обявява мораториум върху научни изследвания, от които болестотворни вируси и бактерии стават по-мощни и смъртоносни. Според научно съобщение в сп. Nature/12.11.2015 г., въпреки това през 2015 г. в САЩ бил патентован вирус от хибридизация на изкуствено модифициран вирус SARS от китайски прилеп със SARS от човек, с добавки. През октомври 2019 г. в гр.Ухан 200 военнослужащи от САЩ участват в летните Световни военни игри. Има подозрение на Пекин и Москва, че те са пренесли вируса в Китай. Случайно или съзнателно – неясно.


Вирусолози се опасяват сегашната ситуация да не е репетиция за биологическа война. (Вж. mt.realtribune.ru , но не изключвам сайтът да е и про-китайски. Бел.:О.Г.).
Западът изнесе голяма част от производството в Поднебесната империя заради по-евтината работна ръка. Но все още цели индустрии от Европа и Северна Америка получават от тази част на Азия суровини и материали. Липсата им, в случай на умишленото заразяване на Китай от САЩ, ще доведе до нова рецесия. По-опасна от корона вируса. Но ще върне вируса като бумеранг към създателя, освен ако целта не е брутално намаляване на населението на Земята и подържане на хаос.

 

Икономистът Хазин развива тезата, че Ковид-19 е китайският асиметричен удар (въвеждане на карантина в Щатите чрез вируса), съвместно с либерал-глобалистите на САЩ. С цел да отстранят от власт Тръмп, който заплаши да наруши взаимно-изгодната схема на двустранен финансово-търговски обмен чрез реиндустриализация на Щатите.

 

Класическата схема до изострянето на противоречията бе: печатане на долари от Федералния резерв на САЩ, легализирането им чрез транснационалните банки (ТНБ). Те изкупуват или инвестират в производствени мощности в КНР, които произвеждат по-евтина продукция за САЩ. След износа й срещу $, потребителят на тези стоки в Щатите е кредитиран от същите ТНБ. Кръговрат, в който САЩ получават стоки срещу хартийки, а Китай финансови постъпления от стабилно работеща икономика и пазар.

 

На Пекин не допадат явно лозунгите на Тръмп, че международните финансови банки и корпорации са главния враг на щатския народ. Нито заклинанията на президента да предислоцира обратно производства на резервни части и финална продукция от Китай в САЩ. За което са му нужни поне 2-3 години. А пандемията била предупреждение от Пекин. От тук и мощната кампания за корона вируса чрез всяване на паника в света от тотално овладените от ТНБ и световната олигархия медии СМРАД.

 

Хазин твърди, че за разлика от успешно потушената в КНР пандемия и от бушуващата в Италия, Испания, САЩ и Западна Европа, в КНДР почти няма. Прави впечатление, че в Сингапур и безредиците, за които Пекин заподозря Вашингтон и пандемията бяха овладяни едновременно. А Тайван, поучен от опит през 2003 г., при военизирани стриктни мерки, не обяви заболели. Но там държавата снабди гражданите си поне с по 1 лицева маска, като обяви максималната й цена на около 20 цента.

 

Tръмп обвини Китай, че е започнал икономическа война под прикритието на Covid-19. Логично е, след главоломно обезценяване на акциите на европейските и щатски фирми в Китай, държавата да ги е изкупила на безценица.


Синоложката (= прокитайската) пропаганда твърди обратното: че пандемията е съзнателен удар срещу Китай, който претърпя огромни загуби.

 

Огнян Дъскарев твърди, че началото на „китайския вирус”( и според Twitter-а на Тръмп, в навечерието на новите избори) е било сложено най-вероятно на 01.12. м.г. в „мокрия” пазар за месо в 11-милионния град Ухан. (Вж. недвусмисленото му заглавие във Factor.bg/26.03.т.г. „18 факта - комунистически Китай е основният виновник за най-голямата световна криза след Втората световна война. Съучастници в престъплението са Световната здравна организация (СЗО) и левичарски медии, които мразят Д.Тръмп”.


Наскоро български сайт приписа авторството на вируса на 3-4 англичани.

Експерти от БАН не изключват възможността новите 5 G мрежи също да сеят заразата. Азия и Китай са водещи в технологиите им, но с тях не били правени изпитания на влиянието им върху живи същества. И не е ясно дали нямат неблагоприятен ефект върху имунната система на човека.

 

Уфологът проф. Лъчезар Филипов счита, че вирусът може да е пренесен и от Космоса, чрез метеорит или НЛО. Учени от КНР и САЩ допускат, че Covid 19 идва от ледник в Тибет и през притоци на р. Яндзъ се влива в Световния океан. От там, чрез консумация на риба и други морски дарове, би попаднал в Италия и Испания.

 

За бедствието на Италия има и политическа версия, освен италианското безгрижие, по-висока възраст на населението и евентуална завист у злонамереници към перлата на европейската култура. Италия и Китай подписали спогодба, регулираща взаимната им търговия в Средиземноморието с висока степен на предимство на китайските интереси в региона, даже при несъгласието на ЕС и САЩ.


Въпреки, че във външнополитическата пропаганда по казуса Русия подкрепя КНР и нерядко е трудно да се разпознаят източниците на промосковска от пропекинска агитация, реалното противостоене между САЩ, Китай и Русия постави нас, четвъртия субект ЕС в унизителното положение. В духа на евроатлантическата солидарност страните-членки се спасяват поединично! Макар Брюксел вербално да обяви финансова помощ за борба с корона вируса. Дори и да бе с пропагандно-дипломатически, дори с демагогски характер, видима помощ на Италия оказаха централизирано управляваните Китай, Русия, Куба и дори Венецуела!? По политкоректния речник „недемократични, тоталитарно ръководени държави, ... под санкции”. Оказва се обаче, че такива страни се справят доста по-успешно с пандемията и настъпващия хаос. Във всеки случай социално-политическия рейтинг и на четирите държави се повиши. ООН е представяна от СЗО. Ненужно скъпоплатена чиновническа организация в случая се оказа и НАТО, а Евросъюзът се нуждае от коренно преформатиране от колониално-политическата схема „Стара Европа командва Нова и цяла демократична Европа”, оглавена от амбициозни „мис/ир..и” (= заемка от полит-речника на министър-председателя). Изглежда не е време да пеем с вдъхновение „Одата на радостта” и да размахваме флагчетата на ЕС?
В борбата с невидимото зло се отвлича внимание на обществеността от парливи глобални въпроси. Но дали Пекин или глобализираният финансов капитал се опитват да хвърлят бремето на глобалната катастрофа върху гърба на /ненужното им вече?/цяло човечество? Явно още доста време масмедиите ще се прехранват с темата корона вирус.

 

Нa медиите на 3-те империи по темата не може да се вярва, вкл. и тези от САЩ могат да бъдат манипулирани или самоцензурирани. Свободата на словото и там е вече понятие от близкото минало. С изключение на толерираните от Запад опозиционни ТВ „Дожд” и Радио „Эхо Москвы” руските СМИ също се самоцензурират „задълбочено”, въпреки че Москва от десетилетия е раят и Меката на най-примитивния и извратен капитализъм като нашия роден.


В резултат на пандемията про-руски и/ли –явно - про-китайски сайтове и СМИ предсказват срутване на социалната система на управление , преформатиране на икономическия и политически живот и на съзнанието на обществото, истерия и хаос в „останалия” свят. Те вещаят, че ще се смени функционирането на междудържавните отношения както след всички морове, чуми и холерни епидемии (Бел.: немалко са тръгнали от Китай), или след събития като 1-та и 2-та световни войни и разпадането на СССР. В Пекин имат свои ясновидки, но в Русия вероятно „ще ексхумират и поукрасят творчески” с помощта на прехранващи се с нея роднини някое изказване на Ванга, че либералната политическа система като организация на обществото няма да издържи или пък, че светът на глобализацията си отива. Или, че настъпват нова Ялта или Малта.

 

Тръмп губи личен рейтинг в САЩ от „китайския” корона вирус, но Китай се показа като държава, съчетаваща социалната с пазарната политика в свой интерес. Епидемията показа колко много светът е зависим от Китай. Докато ние още не сме достигнали върха на епидемията, КНР излезе от нея, прояви се за сетен път като стратегически работеща империя. Готова да изкупува поевтинели активи, да помага без/користно на финансово слаби държави, да играе за понижаване на цените на нефта, да увеличава своето глобално влияние. И посредством политическата си инициатива за възраждане на Пътя на коприната от древноста "Един пояс, един път" и платформата "17 +1" за сътрудничество между Китай и държавите от Централна и Източна Европа. Като част от геостратегията за цялостното развитие на КНР и на света до 2049 г.

 

По вина на една от двете, или на двете империи светът се върна към средните векове. Десетки държави затвориха границите си, блокираха стотици хиляди чужди туристи. Ослушвайки се към Брюксел, Вашингтон и под., макар и със закъснение, този път изпреварихме по-големи европейски държави с мерки за ограничаване на пандемията. И все пак се оказахме неподготвени. С дихателна апаратура, с недостиг на болнични места и медицински персонал по целесъобразност, с необходими средства за дезинфекция и защитни облекла. ОПЛ и сестрите се снабдяват сами с ръкавици и маски, а с последните се разгърна държавно неконтролирана спекула с цените. За клоуните на властта е много по-важно, че „ще има едни пари от ЕС за усвояване”.

 

Ако пожелаем да бъдем държава, се налага управляващата ни върхушка да поусмири слугинските си комплекси и след затихване на пандемията да инициира в и чрез ЕС международно разследване на причините и отговорностите за избухване на пандемията. Същевременно бихме могли да проявим инициатива за мобилизиране на европейските ни партньори за подготовка на спогодба за контрол над военно-биологически разработки, по възможност с участие на САЩ, Китай, Русия.

Д-р Огнян Гърков, с л.д.р. посланик, член на БДД

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 10536 |28.12.2019 Илиян Василев: Комплексът Камчия - поредната стъпка в хибридната война на Русия . 7| 6480 |09.12.2019 Допинга и политиката изолираха Русия от света, както и ”студената война” не можа . 3| 8270 |04.05.2019 Ще има ли война във Венецуела – Тръмп и Путин говорят час и половина . 5| 9033 |19.12.2018 Симеонов заплаши ГЕРБ с Троянска война заради концесиите по Черноморието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads