Реклама / Ads
19| 5046 |29.03.2024 ПОЛИТИКА

Лена Бориславова: Думата "сглобка" отразява факта, че с ГЕРБ никога не станахме органично цяло

.
Лена Бориславова Източник: Стопкадър: БНТ
"Думата "сглобка" изключително добре описва това, което беше между нас и ГЕРБ. И Именно заради това тя стана толкова популярна за описване на ситуацията. Тя отразява факта, че ние с ГЕРБ и СДС никога не станахме и няма да станем едно органично цяло. Ние имаме различни разбирания за това каква е целта на политиката. За нас, когато се каже дадено обещание и се даде дума, тя трябва да се спази, а не мнението да се сменя."
 

Това мнение изрази в предаването "Панорама" по БНТ бившата депутатка и член на ръководството на ПП Лена Бориславова.

 

"За нас това да действаш в унисон с евроатлантическите принципи, означава, че няма как да строиш "Турски" или "Балкански" или всякакви други "потоци", за да може Русия да заобиколи Украйна", смята тя. 





Тя коментира и провалената ротация на правителството: "Първоначалната договорка беше да се ротират само Габриел и акад. Денков. След това в обявения кабинет на г-жа Габриел имената в поне шест министерства бяха сменени, без това да бъде съгласувано с нас. Затова ние казахме, че трябва да се върнем на масата на преговорите и да направим кабинет, защото единственият губещ от случващото се е българският народ".

 

Относно конституционните промени, бившата народна представителка каза следното:





"Конституционните промени не създават хаос. Премиер ще има на служебно правителство. Имаме 9 лица, свързани с ГЕРБ-СДС и от другата страна имаме г-н Андрей Гюров. Избор има", подчерта Бориславова.

 

"Дали ще усепем да реализираме реформите, които българските граждани чакат от 20 години, зависи от относителната ни тежест в парламента, защото останалите участници разбират само от това – от сила, и те го показаха по време на преговорите", изтъкна тя.

 

По думите й ГЕРБ и ДПС са саботирали Комисията за Нотариуса. "Защо им беше това?, попита членът на ръководството на ПП.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9379 |29.03.2024 Илиян Василев: Не съм предполагал, че ГЕРБ и Борисов ще плащат на Рая Назарян хонорар да защитава Делян Добрев . 12| 3026 |29.03.2024 20 години в строя на НАТО! . 4| 12234 |28.03.2024 "Защо Крокус, а не Кремъл!" От Санкт Петербург до Магадан полицията арестува хора заради атентата . 4| 11176 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads