Реклама / Ads
20| 6515 |24.07.2014 ПОЛИТИКА

Пламен Орешарски: Още е рано да кажа кой предложи Пеевски

.
Още е рано да кажа кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски минути след като беше пиета оставката на кабинета.
 

 

Той сподели пред журналисти, че вече му е по-леко. Човек  винаги се чувства по-леко, когато му се снемат огромни отговорности. Това е така не само в този случай, но и при другите позиции, които съм заемал, обясни той. След това уточни , че все още не знае какво ще бъде бъдещето му и ако в момента трябва да каже дали ще заема други високи постове по-скоро би отвърнал: „Не!”. Все пак остови  възможност с допълнението, че бъдещето е интересно точно защото не се знае какво ни очаква.

 

Орешарски обясни, че и към днешна дата се чувства подкперен от БСП и ДПС. Взаимоотношенията между тях не позволиха по-голяма устойчивост, анализира бившият вече министър-председател. Той не скри, че се чува редовно с лидера на БСП Сергей Станишев, но днес не е провел разговор с него. Призна, че е поканен на Конгреса на партията в неделя, но не знае още дали ще отиде.

 

Орешарски е категоричен, че България трабва да подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за дипломат № 1 на Европа. Ако имаме този шанс трябва да проявим нацинолна отговорност за това, подчерта той и допълни, че все още няма политическо съгласие за номинацията на страната за еврокомисар. На въпрос дали е „клекнал” на американските сенатори за „Южен поток” Орешарски отсече: „Не съм обсъждал този въпрос с нито един от американските сенатори”. Той напомни ,че нито едно правителство до сега не е работело в такъв медиен дисконфорт, каквото досегашното. На въпрос какво се случва в КТБ и защо се стигна до тук по този случай Орешарски коментира: „Банковият сектор е в регурациите на БНБ и парламента. Правителството може да играе подкрепяща роля, но не съм аз този, който ще каже какво ще става в банката”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6240 |09.07.2014 Орешарски: Няма да участвам в следващите избори . 76| 7413 |28.05.2014 Орешарски: Не съм готов за промени в кабинета и за оставка . 129| 8629 |28.04.2014 Орешарски: Трябва умерено покачване на заплатите . 95| 9752 |15.02.2014 Борисов замисля да последва Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads