Реклама / Ads
27| 5835 |06.01.2015 ПОЛИТИКА

Политиката на управляващите води към избори

.
Михаил Миков
Червеният лидер Михаил Миков отказа да коментира по БНР теориите за различни кръгове в БСП и посочи, че дясната политика, която се прокарва от четворната коалиция, категорично е показала, че БСП е нямало място в нея. Според него, ако така продължават с политиката управляващите, може и да има предсрочни избори.
 
Мерките, които предложи правителството в края на миналата година очертават тежести, които ще паднат върху българските граждани - безработицата, доходите, каза още Миков.

Приоритетите на БСП са същите и ще бъдем последователни, посочи лидерът на левицата и посочи прогресивния данък, който е въпрос на справедливост, по неговите думи. БСП ще внесе в парламента един тълкувателен закон, свързан с отстъпването на 10-процентния данък на хората с минимален доход.Защото в момента тълкуването, което НАП прави, цели да ограничи в значителна степен работещите бедни, заяви Миков.

Лидерът на БСП коментира още: Излязоха данните за демографската ситуация и ако ние наистина смятаме,че тя е проблем за България, трябва спешно да започнем обсъждане на мерки, които няма как да не са социални. Бяха замразени помощите за деца, при бременност, за майки студентки. Предлагахме това да не се прави, защото става въпрос за пренебрежимо малко разходи в сравнение с огромните кредити, които ще се поемат от държавата. В същото време тези групи, които са пряко свързани с демографията и с перспективитите на страната, останаха със замразени доходи. Всяка партия трябва да заяви своето виждане по демографския въпрос, защото той наистина се очертава като кризисен. Въпросът с демографията е свързан и с пенсионната реформа. Ако не вземем мерки, каквито и пенсионни реформи да се вършат, работещите ще ставата все по-малко. Другият голям въпрос е за образованието. Смятаме, че държавата трябва да полага усилия за общественото средно образование. Това е основна задача, когато има голямо социално разслояване.

По темата с бежанците, която днес е сред акцентите, Михаил Миков заяви: Видимо е, че правителството трудно се справя с процеса. Не само като охрана на държавната граница. Тези дни излезе информация, че ще има връщане на бежанци в България. Това ще натовари допълнително държавния бюджет. Тук възниква големият въпрос по какъв начин нашето правителство защитава интересите ни в Европа. Ще има ли финансиране от Европа, което е въпрос на солидарност. До момента не усещаме някакви действия на правителството в тази посока. Вторият въпрос е за пълноправното ни членство в Шенген. Продължаваме да носим тежкия ангажимент за охрана на 1 300 км европейска външна граница. В същото време някои европейски страни ни третират като втора категория европейци, което е недопустимо. Другият въпрос, който е в европейски план. Смятаме, че нашето правителство трябва да бъде по-настойчиво и да заяви национална позиция за отпадането на санкциите към Русия. България трябва да бъде много по-активна. В момента нашето правителство е застанало в една леко притаена позиция. Трябва да обсъждаме въпросите и на енергетиката. Трябва да погледнем и към проекта "Белене" и неговото размразяване. Нека да видим резултатите от арбитража и ако наистина става въпрос за ново задължание, надхвърлящо милиард, трябва да се мисли какво правим в тази посока, допълни лидерът на БСП.

Миков отказа да коментира теориите за различни кръгове в БСП и посочи, че дясната политика, която се прокарва от четворната коалиция, категорично е показала, че БСП е нямало място в нея. Според него, ако така продължават с политиката управляващите, може и да има предсрочни избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5893 |17.10.2014 ГЕРБ проводиха ББЦ по живо, по здраво . 19| 6101 |06.10.2014 ГЕРБ води в 26 района, ДПС е фаворит в 5 града, БСП губи областните центрове . 102| 7438 |23.09.2014 Галъп: ГЕРБ води двойно на БСП . 11| 9581 |31.07.2014 Дончева: Кукловоди инспирираха конфликта КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads