Реклама / Ads
8| 8384 |31.05.2018 ПОЛИТИКА

Проф. Слатински: С Русия не става с раболепие и дилетантство

.
Николай Слатински Източник: БГНЕС
Нямам илюзия вече - нищо. Даже по-малко от нищо. Това е резултатът от вчера. Най-лошото е - ние сме се разделили на русофили и русофоби, но нито едните, нито другите познават днешната Русия. Мислят я през призмата на своите комплекси и предубеждения.
 

С Русия днес не става чрез раболепие. С Русия днес не става с дилетантство. С Русия днес не става с ентусиазъм. С Русия днес не става с крайно нереалистична преценка за важността на нашата държава и собствената ни раздута от официозните медии лична значимост.

 

Отдавна не бях изпитвал такава болка - да ни накажат с откровено незачитане и с показване на мястото ни в ъгъла на голямата политика, не геополитиката...
Болката ми е за отношението към България.

 

Трудно е човек да сдържа емоциите си, когато става дума за подобно отношение към България.
Казах как не става днес с Русия.

 

А как става?

С Русия днес става с ясна, европейска, съюзническа позиция - смисълът на членството в ЕС не е да се доберем до шведската маса, за да усвояваме европейските пари ударно и не съвсем по предназначение. Смисълът на членството ни в ЕС е да имаме по-силен глас - съюзническия, обединения, почтения, последователния, равноправния.

 

С Русия днес става с консолидирано около ясни цели общество - което не плаща данък на стари нагласи и нови илюзии, а знае, осъзнава своите национални интереси.

С Русия днес става само чрез опиране на професионализма, на науката и експертите, на знаещите и можещите, на познаващите българските приоритети и геостратегическите подводни камъни и геополитическите мини със забавено действие.

 

С Русия днес става със стратегическо, визионерско, мислещо дългосрочно, високо интелигентно, надзъртащо отвъд хоризонта лидерство.

Иначе резултатът от отношенията с нея ще бъде като вчера. Нищо. Даже по-малко от нищо. Много по-малко от нищо, но от сърце!

 

Проф. Николай Слатински

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13083 |29.05.2018 Иван Костов: България е раздвоена и уплашена между Запада и Русия . 13| 10247 |23.05.2018 Затопляме ли отношенията с Русия след срещата на Радев с Путин? . 8| 6725 |04.05.2018 Маккейн: Не мразя Русия, мразя Путин . 11| 7224 |03.05.2018 Проф. Ал. Маринов: БСП иска да се прикачи към президента по паразитен начин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads