Реклама / Ads
20| 9141 |12.11.2019 ПОЛИТИКА

Румен Гечев: Кога ще ги стигнем румънците!? Никога!

.
Румен Гечев Източник: БГНЕС
Знаете ли кога ще стигнем румънците!? Никога. Министър Горанов залага икономически растеж в края на мандата на правителството от 2,9%, а румънците и цяла Европа за същия период залагат икономически растеж над 5%.
 

Това коментира Румен Гечев от БСП пред Ноова тебевизия в спор с колегата си Александър Иванов от ГЕРБ.

 

„Вие, социалистите, вместо да гледате в джоба на другия, на румънците, гледайте в нашия. Пенсиите от 3 долара сега са 200 долара. Така че когато говорим за един равен старт, като видим пенсиите, мисля, че успехите на правителството са видни“, възпротиви се Иванов.

 

БСП ще подкрепи отделни стъпки на правителството, като увеличението на заплатите на учителите. Това заяви в предаването "Здравей, България" депутатът от БСП Румен Гечев.

 

"Отделни стъпки на правителството като повишение на заплатите на учителите ние на второ четене ще подкрепим. Проблемът е, че ние увеличаваме драматично парите в здравеопазването. Увеличаваме парите в една нереформирана система. Ние сме против това”, коментира той.

 

По думите му българското правителство вместо да увеличава бюджетните разходи на пазарна основа, то ги намалява. Румен Гечев отправи и критика към правителството. Според него по философията на бюджета той е необвързан с икономическото развитие на страната. "Българското правителство предлага политика, която е обратна на тази на останалите страни членки на ЕС. В бюджета влизат 12 милиарда лева по-малко", заяви той.

 

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обясни, че бюджетът за 2020 година е 36,9% от БВП на страната. Тази година той е в размер на 118 милиарда лева, а следващата 126 милиарда. "В бюджета за 2020 година имаме заложено пак бюджетно увеличение на заплатите от 10%. Минималната заплата ще нарасне на 610 лева", допълни Иванов.


Иванов заяви още, че в последните години в пъти се е увеличил достъпа до здравеопазване, медикаменти иновативни методи за лечение. "За съжаление виждаме и такива примери, като този в Пазарджик, които са черни петна върху името на медицината", заключи депутатът от ГЕРБ.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5785 |07.09.2019 Румен Радев: Призовава се за ново съединение, но то минава през разделение . 30| 10189 |03.09.2019 Борисов против омбудсмана си: Когато ГЕРБ искаше да отмъсти за ”Костинборд”, аз не дадох . 17| 6220 |01.08.2019 Борисов: Когато получим F-16, ще пазим и Македония . 9| 6340 |05.07.2019 Станишев към БСП: Никога не е късно да изпаднеш в нелепо положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads