Реклама / Ads
11| 7705 |21.03.2018 ПОЛИТИКА

В СДС искат оставката на лидера си Лукарски

.
Божидар Лукарски Източник: БГНЕС
Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят да поискат оставката на лидера си Божидар Лукарски на заседание на Националния съвет на 17 април.
 
Вече е взето и решение за това – на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в Стара Загора. Това съобщи областният председател на СДС – Стара Загора Николай Александров.

Според устава на СДС председателят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако лидерът падне, се назначава временно изпълняващ длъжността и се свиква Национална конференция, която да избере новият шеф на сините.

Хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС.

"Той води партията на никъде", каза по адрес на Лукарски неговият заместник и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов.

От СДС вече обявиха, че формата Реформаторски блок е изчерпан и партията ще преустанови членството си в него. Преговорна група, в която влизат зам.- председателите Румен Христов и Емил Кабаиванов, бе натоварена със задачата да се срещне с хората по места и да проучи нагласите за коалиция и възможните партньори в дясно.

Чрез попълване на анкетна карта всеки от членовете на СДС може да изрази своето мнение и да посочи коалиционен партньор.

Участниците в съвещанието потвърдиха опозиционния характер на СДС и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще.

"Не сме гласували за Румен Радев и това не е нашият президент"- посочиха още представителите на СДС. "Под никаква форма няма да участваме в политически проект, вдъхновен от новия президент".

"Обединението вдясно е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта. Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех", каза още Кабаиванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7159 |13.03.2018 Валери Симеонов: Управляващите в Русия искат слугинаж и подчинение . 3| 5832 |15.02.2018 Съюзът на репресираните също поиска оставката на Жаблянов . 2| 5758 |11.02.2018 АБВ поиска оставката на Кошлуков . 6| 11909 |31.10.2017 Илиян Василев: Радев и БСП поведоха на Борисов с 1:0 с оставката на министър Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads