Реклама / Ads
68| 6963 |26.10.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Гражданите уволняват и назначават политиците

.
Цветан Цветанов
Когато Станишев през лятото беше в Гърция и цял месец си почива, аз почивах само 10 дни със семейството си и отделих останалите 20 дни за кампанията.
 

В отпуск съм до 30 октомври включително, казва за в. 24 часа министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Тези 30 дни на предизборна кампания, за да няма спекулации в публичното пространство, че министърът на вътрешните работи може да участва в манипулирането на изборите, аз не съм влизал в сградата на МВР. И смятам, че така е коректно.

Това, което мога да кажа на Станишев, е, че когато лятото той беше в Гърция и цял месец си почива, аз почивах само 10 дни със семейството си и отделих останалите 20 дни за кампанията. Не мога да кажа, че съм бил отпускар, а работих здраво за пълна мобилизация на партия ГЕРБ. Успях да обиколя 201 общини, да измина над 13 хиляди километра и да посетя всичките 28 области в страната. Което смятам, че даде добър резултат на първия тур. ГЕРБ от декември 2006 г. има реално функциониращи структури и затова резултатът е толкова добър, защото ние дадохме права на нашите местни организации да номинират кандидатите за кметове и за общински съветници. В 95 на сто от случаите сме се съобразили с тях в националния предизборен щаб.


В чисто организационен план най-тежко беше в София.

 

Убеден съм, че на балотажа ще е по-спокойно, защото на много места изборът ще е между двама кандидати за кметове, няма да има гласуване за общински съветници, а и президентският вот е само между две двойки. Цялото това упражнение ще бъде много бързо и СИК ще имат по-малко работа в сравнение с обема от първия тур.

Елате във видинските общини - Видинци, Ружино, Кула, елате в кърджалийските общини - Джебел, Кирково, Ардино, Черноочене, за да видите действително какво значи страх и опити за манипулиране на изборния процес. Това, което имаше като обществена нагласа за политическите формации месеци преди изборите, се потвърди с това, което се получи като резултат на изборите.

Ще си позволя да потвърдя тезата си, че действително сме разбили монопола на ДПС, и ще дам за пример точно Кърджали. Ето ви фактите - в Кърджали ще имаме 9 съветници, сега имахме само 3-ма, в Кирково ще имаме 9, срещу 7 досега, в Джебел - 6, досега сме нямали нито един, в Ардино - 6, досега нито един, Крумовград - 6, досега 1, Момчилград - 4-ма, досега нула, в Черноочене - 2-ма, а досега никой. Дори в Черноочене 2007 г. сме имали 0 гласоподаватели за ГЕРБ. Така че пробивът е много сериозен, говорим за близо 18 хиляди гласоподаватели, които са дали гласа си за ГЕРБ въпреки страха.

Тук вече е моделът на работата, която сме направили през последните 4-5 години. Това ще е основен мой акцент в оставащите година и 6 месеца до парламентарните избори, за да могат тези хора действително да почувстват подкрепата на една парламентарна партия, която дава равен шанс на всички български граждани независимо от тяхната етническа принадлежност. В тези общини преобладават българи мюсюлмани и българомохамедани, но те са достойни хора, добре образовани, имат съответния авторитет в даденото населено място. Моето послание към всички български граждани независимо от тяхната етническа принадлежност е на балотажа да се възползват от най-ценното на демокрацията - да гласуват по съвест за този, който действително може да представлява най-достойно страната ни като президент и вицепрезидент, а в местната власт - за хората, които могат да дадат свободата на изповядване на собствено мнение, а не както досега - пълен монопол от страна на ДПС.

 

По мой адрес много бяха тези, които се упражняваха. Явно политиците в България са свикнали по някакъв начин да бъдат в едно със своите опоненти. ГЕРБ, аз и лидерът Борисов сме поели ангажимент към избирателите, към нашите структури да спазваме принципите, които сме заложили и декларирали.

 

Необходима е парламентарна подкрепа по основни национални политики и приоритети, които прави българското правителство. И това не е подкрепа “за” Цветанов или “за” Борисов, а е подкрепа “за” България. Знаете, че 2009 г. ГЕРБ направи кабинет на малцинството в условията на тежка криза с ясното съзнание колко трудно е да правиш политика без мнозинство. Вече две години кабинетът работи така, но това, което българските избиратели оцениха и на 23 октомври, е отговорността на ГЕРБ и категоричният ни отказ да търгуваме подкрепа от опозицията.

Политиците, които подценяват гласа на хората, бъркат тотално. Гражданите на България са тези, които уволняват и назначават политиците и формациите. Със своя вот те управляват страната.

Ако се върнем в предизборната кампания, вие знаете, че имаше призиви и билбордове по магистралите, от които псевдополитици уволняваха Борисов. Но да не забравяме, че България вече е демократично развиваща се страна, член на ЕС и уволнението и назначаването става след парламентарни избори, казва още Цветанов..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6691 |21.09.2011 Цв. Цветанов: Избори се печелят не в кампанията, а през цялото време . 21| 6591 |15.09.2011 Цветанов: За разлика от Станишев Плевнелиев има стаж и биография . 46| 6122 |08.09.2011 Цветанов: Все по-близо сме до Шенген . 29| 6332 |29.08.2011 Цв. Цветанов: Месец преди вота съм вън от “6 септември”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads