Реклама / Ads
0| 5356 |15.12.2016 ПОЛИТИКА

Цветанов: Има 20% шанс за кабинет с мандата на Реформаторите

.
Цветан Цветанов
Вероятността за съставяне на правителство с мандата на Реформаторския блок е 20:80, изчисли председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.
 

Той посочи, че до неделя ще имат допълнителни разговори, както с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, така и със структурите на партията, и в неделя или понеделник ще се състои работна среща с Реформаторския блок.

 

В отговор на въпрос Цветанов каза, че заради условията, поставени от политическите сили, процентът на възможност за съставяне на правителство е много малък. Но в политиката трябва все пак винаги да си с протегната ръка и да търсиш решаване на поставените въпроси, а когато е невъзможно да бъдат решени, се отива на предсрочни парламентарни избори, коментира той. Но ако ние не отидем на такива разговори с РБ, това ще бъде тълкувано като високомерие, като неуважение към един политически субект, с който сме формирали парламентарно мнозинство и сме управлявали две години, добави Цветанов.

 

Попитан дали ще се съгласят да бъде съставен кабинет, който е почти същият с леки козметични промени, председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че въпросът за персонален състав и структурни промени е много далече от дискусията, която трябва да се води в момента. Той посочи, че РБ е изявил желание да предостави правото на премиера като лидер на ГЕРБ да се натовари с отговорността за съставянето на правителство, но на първо място трябва да се изчисти въпросът дали 43-ят парламент може да излъчи правителство, което да продължи работата и да подготви председателството през 2018 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6290 |30.11.2016 БСП: С кабинет „Борисов 3” оставаме в опозиция . 7| 5725 |21.11.2016 Проф. Иванов: Програмно правителство е по-добре от служебен кабинет . 2| 7417 |18.11.2016 Румяна Коларова: Служебен кабинет ще има преди Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads