Реклама / Ads
1| 5121 |30.05.2019 ПОЛИТИКА

Волт е представен в Европарламента

.
Настимир Ананиев
Партия Волт ще има свой представител в Европейския парламент. Първата общоевропейска формация, която е сочена за приятната изненада на отминалите избори, ще бъде представена в Брюксел от германеца Дамиан Бьозeлагер.
 

Той е един от тримата основатели на партията, чиято цел е чрез визионерските си идеи да реформират Европа. Волт вярва, че това може да стане чрез федерализиране на ЕС, осигуряване на висок стандарт на живот, дигитализация и развитие на семейния и микро бизнес.

 

Крайните резултати от преброяването на гласовете в целия съюз показват, че макар и млада партия, Волт е получила гласовете на около 480 000 европейци. Волт се яви в 8 държави на тези избори - България, Германия, Холандия, Испания, Белгия, Швеция, Люксембург и Великобритания (Лондон). Анализатори посочват, че подобна подкрепа е достатъчно показателна за потенциала на проекта и солидна основа за бъдещо развитие.  

 

Данните показват още, че все повече млади и образовани граждани припознават Волт за свой представител в политиката. Статистиката е категорична, че това са проевропейско насочени хора, които вярват в обединена и силна Европа, която защитава хуманните и демократични ценности. Тяхната позиция е в отговор на все по-кресливите популисти, които искат да отслабят Европа, давайки предимство на големите ни световни конкуренти – САЩ, Русия и Китай.

 

За 2 години Волт прерасна от Фейсбук страница до партия с над 31 организации в Европа. През този кратък период предизвика сериозен интерес в редица държави, сред които и България.

 

У нас партията наложи няколко уникални елемента в листата си. За първи път се взаимства европейския принцип да се редуват мъж – жена от първото до последното място. Историческо за страната ни беше и включването сред кандидатите на чужденец. Това е холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а съвсем скоро се ожени за българската си приятелка. Сред останалите предложения на Волт България бяха утвърдени адвокати по европейско правосъдие като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата имаше също така предприемачи, експерт в Европейския парламент като Златимира Цолова, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер.

 

„Волт България благодари за подкрепата на всички, които я припознаха като алтернатива на досегашния модел на управление и гласуваха за нас. Продължаваме активната политическа дейност, насочвайки усилията си към местния вот, който ще се проведе на есен. Надявам се все повече българи да чуят за Волт и припознаят нашите политики и кауза“, заяви лидерът на Волт България – Настимир Ананиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8422 |16.05.2019 Григор Лилов за стратегията на кукловодите в европарламента . 7| 8451 |10.04.2019 Волт: ГЕРБ, ДСБ, ДБГ и СДС да напуснат ЕНП . 7| 6346 |14.02.2019 Волт призова демократичната общност да се надигне срещу заговора за преференциалния вот . 4| 7178 |07.02.2019 Волт: Подкрепя ли ГЕРБ мумификацията на преференциите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads